Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΟΕΣΕ: Kατάθεση υπομνήματος για τα θέματα της εστίασης
Τουριστικοί Φορείς

ΠΟΕΣΕ: Kατάθεση υπομνήματος για τα θέματα της εστίασης

ΠΟΕΣΕ

Η ΠΟΕΣΕ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Λογοθέτη, για να θέσει τα προβλήματα του κλάδου εστίασης.

Παραγωγική συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη πραγματοποίησε η ΠΟΕΣΕ για κατάθεση υπομνήματος. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Κολλιόπουλο, το Μέλος της Διοίκησης και Περιφερειάρχη της ΠΟΕΣΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Σακκή και τον Νομικό Σύμβουλο της ΠΟΕΣΕ κ. Σωτήρη Παπαμιχήλ, δικηγόρο ΑΠ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης και άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου με έμφαση στις στρεβλώσεις που παρατηρούνται κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας περί των μέτρων προστασίας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και των λοιπών καταστημάτων και την αλλαγή του ΠΔ 180/1979 για την σφράγιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η ΠΟΕΣΕ, ιδρυμένη το 1992, αποτελεί το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες του χώρου της μαζικής εστίασης και αναψυχής στην Ελλάδα.

Αριθμώντας 52 πρωτοβάθμιες ενώσεις και πάνω από 15.000 μέλη, η ΠΟΕΣΕ διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου.

Βασικοί άξονες δράσης της ΠΟΕΣΕ είναι:

  • Η υποστήριξη και ενίσχυση των μελών σε θέματα εργασιακών σχέσεων, φορολογίας, ασφάλισης και αδειών λειτουργίας.
  • Η διαπραγμάτευση συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των μελών.
  • Η προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της γαστρονομίας.
  • Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που άπτονται της εστίασης.
  • Η συνεργασία με κυβερνητικούς φορείς και άλλους κοινωνικούς εταίρους.

Η ΠΟΕΣΕ, με δυναμική παρουσία και διεκδικητική φωνή, συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του κλάδου της εστίασης και στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ΠΟΕΣΕ έκανε κατάθεση υπομνήματος, το οποίο και παραθέτουμε.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024