Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΠΟΞΕΝ: Ένσταση για την απόφαση ενεργοποίησης ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης
Η ανακοίνωση της ΠΟΞΕΝ

ΠΟΞΕΝ: Ένσταση για την απόφαση ενεργοποίησης ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών (Π.Ο.Ξ.Ε.Ν.), ως το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου των Ξεναγών της Ελλάδας, εκφράζει τη μεγάλη απογοήτευση και την αντίθεσή της.

Με δημόσια επιστολή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών αντιτίθεται στο νέο σχέδιο του Yπουργείου Τουρισμού, ως προς τη ξεναγική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με την ενεργοποίηση των προγραμμάτων ταχύρρυθμης κατάρτισης, ταυτόχρονα με την λειτουργία των ήδη υπαρχουσών διετών σχολών εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση της ΠΟΞΕΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών (Π.Ο.Ξ.Ε.Ν.), ως το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου των Ξεναγών της Ελλάδας, εκφράζει τη μεγάλη απογοήτευση και την αντίθεσή της στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της υφυπουργού Τουρισμού , κ. Ζαχαράκη Σοφίας, προς τα ΑΕΙ της χώρας με σκοπό την ενεργοποίηση μετά από παύση 6 ετών των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης ξεναγών.

Σε μία χρονική περίοδο που το υπουργείο Τουρισμού και προσωπικά η υφυπουργός Τουρισμού καταβάλλουν προσπάθειες για την αναβάθμιση της Τουριστικής και ξεναγικής εκπαίδευσης μέσω της ίδρυσης Ακαδημίας Τουρισμού και μετά από τη σταδιακή επαναλειτουργία, ήδη από το 2017, των 5 Σχολών Ξεναγών, είναι ακατανόητη η επαναφορά ενός θεσμού που επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να καλύψει το κενό της ξεναγικής εκπαίδευσης όσο είχε ανασταλεί η λειτουργία των Σχολών Ξεναγών για δημοσιονομικούς λόγους.

Για αυτό και από το 2016 δεν οργανώθηκε κανένα πρόγραμμα κατάρτισης αυτού του είδους. Η προσπάθεια ενεργοποίησης των ταχύρρυθμων προγραμμάτων έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με την πολιτική που ακολουθεί ανελλιπώς το υπουργείο Τουρισμού από το 2016 αλλά και με τη σημερινή προσπάθειά του να αναβαθμίσει τη Ξεναγική Εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας Τουρισμού.

Η ενεργοποίηση των ταχύρρυθμων προγραμμάτων με την ταυτόχρονη λειτουργία των Σχολών Ξεναγών στις οποίες φοιτούν και απόφοιτοι ΑΕΙ (σε ποσοστό 30%) θα οδηγήσουν, στην παραγωγή Ξεναγών δύο ταχυτήτων:

  • Ξεναγών με ανεπαρκή δίμηνη εκπαίδευση
  • Ξεναγών, πλήρως καταρτισμένων, αποφοίτων διετών Σχολών που έχουν αναγνωριστεί ως οι καλύτερες επαγγελματικές Σχολές στην ΕΕ

Ζητούμε :

  1. Να μην ενεργοποιηθούν τα ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης ξεναγών.
  2. Άμεση συνάντηση της Π.Ο.ΞΕΝ. με την Ηγεσία του υπουργείο Τουρισμού ώστε να βρεθεί λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα πάντα με γνώμονα την προάσπιση και ανάδειξη του Ελληνικού Τουρισμού και Πολιτισμού.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024