Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΣΕΤΕ: Αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό – Στο επίκεντρο τα εργασιακά
Φορείς

ΣΕΤΕ: Αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό – Στο επίκεντρο τα εργασιακά

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με τον πρωθυπουργό, συζητήθηκαν εκτενώς τα εργασιακά θέματα και η ανάγκη διαφύλαξης κατάλληλων συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, ο ΣΕΤΕ πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την τρέχουσα τουριστική περίοδο και τις βασικές προτεραιότητες του τομέα.

Έμφαση δόθηκε στην κεφαλοποίηση και τη διατήρηση του brand name της χώρας, στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου «Ελληνικός Τουρισμός2030| Σχέδια Δράσης», καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς τα εργασιακά θέματα και η ανάγκη διαφύλαξης κατάλληλων συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Σε σχέση με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επανήλθε το αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό-μεταφορές 11% και εξηγήθηκε επαρκώς, πως η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη βραχυχρόνια μίσθωση, θα λειτουργήσει θετικά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Από την πλευρά του Συνδέσμου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, ο Α’ αντιπρόεδρος Γρηγόρης Τάσιος, ο αντιπρόεδρος Λύσανδρος Τσιλίδης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τοκούζης, ο αντιπρόεδρος Οικονομικών Μανώλης Γιαννούλης, ο αντιπρόεδρος Ευτύχιος Βασιλάκης, ο αντιπρόεδρος Καλλίνικος Καλλίνικος, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Βερνίκος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ιωάννης Παράσχης, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, μέλος του ΔΣ, και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024