Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΣτη Βαρκελώνη η Όλγα Κεφαλογιάννη
Τουριστική πολιτική

Στη Βαρκελώνη η Όλγα Κεφαλογιάννη

Kefalogianni

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη ηγείται της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην 121η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του UN Tourism στη Βαρκελώνη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη αναχώρησε για τη Βαρκελώνη επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας που θα πάρει μέρος στις 10 και 11 Ιουνίου, στην  121η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνή Οργανισμού «Τουρισμός των Ηνωμένων Εθνών» (UN Tourism). Η Ελλάδα επανεξελέγη το περασμένο έτος και συμμετέχει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, ως μέλος, για την περίοδο 2023-2025.
Η  κα Όλγα Κεφαλογιάννη στο περιθώριο της Συνόδου θα  έχει διμερείς επαφές με ομολόγους της αλλά και στελέχη τουριστικών οργανισμών. Στη Βαρκελώνη αναμένεται να ανανεωθεί το  Μνημόνιο Συνεργασίας  για το Κέντρο Έρευνας και Παρακολούθησης Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού στη Μεσόγειο. Ένας φορέας που θεσμοθετήθηκε από την χώρα μας με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και στόχο τη μέτρηση και παρακολούθηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο.  Ήδη δώδεκα  χώρες της Μεσογείου έχουν εκδηλώσει την επιθυμία  να συμμετέχουν,  ενώ αρκετές ακόμα, στηρίζουν την πρωτοβουλία  και επιθυμούν να συμμετάσχουν υπό το καθεστώς του παρατηρητή.
Το Κέντρο Έρευνας και Παρακολούθησης Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού στη Μεσόγειο

Το Κέντρο Έρευνας και Παρακολούθησης Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού στη Μεσόγειο, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, με στόχο την τήρηση και ανάλυση δεδομένων για τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.

Η λειτουργία του Κέντρου Έρευνας εστιάζει σε 4 βασικούς άξονες:

1. Συλλογή δεδομένων: Συλλογή στατιστικών στοιχείων και πληροφοριών για τις τουριστικές ροές, δραστηριότητες και επιπτώσεις τους.

2. Ανάλυση δεδομένων: Χρήση προηγμένων μεθόδων ανάλυσης για την εξαγωγή συμπερασμάτων και την κατανόηση των τάσεων στον τουρισμό.

3. Παρακολούθηση: Παρακολούθηση της εξέλιξης των δεικτών τουρισμού και των επιπτώσεών του σε βάθος χρόνου.

4. Διάχυση αποτελεσμάτων: Παρουσίαση των ευρημάτων σε μορφή εκθέσεων, μελετών και προτάσεων πολιτικής προς τους εμπλεκόμενους φορείς.

Επιπλέον, το Κέντρο Έρευνας συνεργάζεται με πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και φορείς τουρισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με στόχο την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Η ίδρυση του Κέντρου Έρευνας αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς συμβάλλει στην τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και στην υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την οικονομική ανάπτυξη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024