Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΣυνάντηση εργασίας στο νησί των Φαιάκων για τη προβολή του Μουσείου Καποδίστρια
Φορείς

Συνάντηση εργασίας στο νησί των Φαιάκων για τη προβολή του Μουσείου Καποδίστρια

«Μπορεί να αποτελέσει τοπόσημο πολιτιστικού τουρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

Συνάντηση εργασίας με θέμα «Ολιστική ενίσχυση, προβολή και προώθηση του Μουσείου Καποδίστρια» πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με πρωτοβουλία της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης της Κέρκυρας, Σαν Τζιάκομο.

Την πρόσκληση για τη συνάντηση απηύθυνε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, και σε αυτήν παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πάνος Βαρουχάς, και τα μέλη του ΔΣ του Μουσείου Καποδίστρια, Θανάσης Μακρής και Σπύρος Παδοβάς, ενώ υπήρξε επικοινωνία και με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, αφού ευχαρίστησε θερμά τη δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή της, τόνισε πως η επιτυχής προβολή του Μουσείου, προϋποθέτει την ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου  του πρώτου κυβερνήτη του νεότερου ελληνικού κράτους, που υπήρξε διπλωμάτης διεθνούς βεληνεκούς και ένας από τους πρώτους οραματιστές της ευρωπαϊκής ιδέας.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο ΕΟΤ, ως η Εθνική Πύλη Προβολής της χώρας, είναι ήδη σε συνεργασία με τη διοίκηση του Μουσείου, προκείμενου να υλοποιηθεί η προβολή του Μουσείου Καποδίστρια μέσα από τα ψηφιακά μέσα του Οργανισμού (Visitgreece.gr) και με όλα τα διαθέσιμα επικοινωνιακά εργαλεία του Οργανισμού. Παράλληλα, πρότεινε μια σειρά από δράσεις, που απαιτούν συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων για βέλτιστα αποτελέσματα.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι το μοναδικό Μουσείο, που είναι αφιερωμένο στον Ι. Καποδίστρια μπορεί να αποτελέσει τοπόσημο πολιτιστικού τουρισμού, προς όφελος τόσο της Κέρκυρας και των Ιονίων όσο και ολόκληρης της χώρας.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος, Μ. Υδραίου, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του όλου εγχειρήματος, ενώ ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Δήμος θα ενισχύσει οικονομικά τη δημιουργία έντυπου υλικού για την στοχευμένη προβολή του Μουσείου.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβε να συγκαλέσει την επόμενη συνάντηση με τους τουριστικούς και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς του νησιού, για την περαιτέρω προβολή του Μουσείου. Παράλληλα, δήλωσε πως εξειδικευμένοι φορείς του Δήμου θα παράσχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία στη Διοίκηση του Μουσείου, με στόχο τόσο την ευρύτερη προώθησή του, όσο και την εξασφάλιση της εύρυθμης και βιώσιμης λειτουργίας του.

Τα μέλη του ΔΣ του Μουσείου Θ. Μακρής και Σπ. Παδοβάς παρουσίασαν την πρωτοποριακή δομή και λειτουργία του Μουσείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει. Τέλος, τόνισαν ότι η συνεργασία και συμβολή όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν είναι απλά ευπρόσδεκτη αλλά απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η περαιτέρω προβολή αλλά και η ίδια η λειτουργία του Μουσείου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024