Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία WTTC – GSTC για την ενίσχυση των παγκόσμιων προτύπων φιλοξενίας
Βιώσιμος τουρισμός

Συνεργασία WTTC – GSTC για την ενίσχυση των παγκόσμιων προτύπων φιλοξενίας

WTTC-GSTC

Οι διεθνείς φορείς του κλάδου συμφωνούν σε μια πρωτοβουλία βιωσιμότητας ξενοδοχείων, τριών σταδίων.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) ανακοίνωσαν μια σημαντική νέα συνεργασία, που ευθυγραμμίζεται με τη δημιουργία ενός δομημένου πλαισίου για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων, που οδηγεί στην πιστοποίηση GSTC.

Η συνεργασία υποστηρίζει τις υπάρχουσες Βασικές Αρχές Αειφορίας Ξενοδοχείων του WTTC (WTTC Hotel Sustainability Basics), ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο για μια σταδιακή πρόοδο προς μια Πιστοποίηση Αειφορίας Ξενοδοχείων του GSTC (GSTC Hotel Sustainability Certification).

Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα είναι πρωταρχικής σημασίας, και οι δύο φορείς, WTTC και GSTC, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην αγορά σχετικά με τη συνοχή και τη συνεργασία στον τομέα Ταξιδίων και Τουρισμού.

Το πλαίσιο τριών σταδίων για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων θα περιλαμβάνει πλέον την ενσωμάτωση μιας ενδιάμεσης φάσης επαλήθευσης μεταξύ του WTTC Hotel Sustainability Basics και του GSTC Hotel Sustainability Certification, που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τα ξενοδοχεία στην πορεία τους προς την πλήρη βιωσιμότητα.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Η συνεργασία με έναν αξιόλογο οργανισμό όπως ο GSTC ενισχύει την αφοσίωσή μας να οδηγούμε τη βιομηχανία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε με βασικούς παγκόσμιους ‘παίκτες’, όπως ο GSTC, για να προωθήσουμε την αλλαγή, να ορίσουμε σημεία αναφοράς και να εμπνεύσουμε και άλλους να ακολουθήσουν. Με μέλη που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, το αυστηρό πρόγραμμα διαπίστευσης του GSTC όχι μόνο εξυψώνει την πρωτοβουλία μας, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι ο τομέας της φιλοξενίας παγκοσμίως κινείται προς ένα ενιαίο όραμα βιωσιμότητας”.

Ο Randy Durband, διευθύνων σύμβουλος του GSTC, πρόσθεσε: “Το WTTC Hotel Sustainability Basics είναι ένα προσεκτικά μελετημένο επίπεδο εισόδου για ξενοδοχεία οποιουδήποτε μεγέθους και τύπου για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς βιώσιμες πρακτικές. Η πιστοποίηση του GSTC από διαπιστευμένους από τον GSTC φορείς πιστοποίησης αναγνωρίζεται ευρέως ως το ‘χρυσό πρότυπο’ στην πιστοποίηση βιώσιμων ξενοδοχείων, με τα υψηλότερα επίπεδα διασφάλισης που υπάρχουν. Η ανακοίνωση για την κοινή πορεία παρέχει, για αρχή, και σαφήνεια για συνεχή βελτίωση. Τα στάδια πρέπει να είναι ακριβώς αυτό, στάδια και όχι επίπεδα για να φτάσει και να επαναπαυθεί εκεί”.

Οι Βασικές Αρχές Βιωσιμότητας για Ξενοδοχεία του WTTC είναι ήδη προσβάσιμες στην τουριστική  βιομηχανία και το δεύτερο -και ενδιάμεσο- πρόγραμμα επαλήθευσης του WTTC που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024. Αυτό θα αποτελέσει το κρίσιμο σκαλοπάτι μεταξύ του WTTC Hotel Sustainability Basics και της αυστηρής πιστοποίησης του GSTC, διασφαλίζοντας μια σταδιακή αλλά ολοκληρωμένη πρόοδο προς τη βιωσιμότητα.

Το WTTC Hotel Sustainability Basics πληροί 9 κριτήρια Πιστοποίησης GSTC. Το ενδιάμεσο βήμα επαλήθευσης θα πληροί 28 κριτήρια τ Πιστοποίησης GSTC. Όταν ένα ξενοδοχείο πληροί και τα 42 κριτήρια, θα μπορεί να λάβει την Πιστοποίηση GSTC.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023