Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήTo PCR 48 ωρών για την είσοδο στην Ελλάδα δυναμιτίζει την τουριστική κίνηση των Χριστουγέννων
Τουριστικοί φορείς

To PCR 48 ωρών για την είσοδο στην Ελλάδα δυναμιτίζει την τουριστική κίνηση των Χριστουγέννων

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η FEDHATTA για την αιφνιδιαστική εφαρμογή της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Ομοσπονδία έχει απευθύνει στους εθνικούς φορείς πλήθος εγγράφων με τα οποία επισημαίνει την ανάγκη να ανακοινώνονται και να εφαρμόζονται τα όποια, απαραίτητα, περιοριστικά μέτρα ή μέτρα προφύλαξης για τον περιορισμό της πανδημίας, με όσο το δυνατόν καλύτερο και έγκαιρο τρόπο έτσι ώστε να περιορίζονται κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου.  Άλλωστε, αντίστοιχες εκκλήσεις έχουν απευθύνει και διεθνείς φορείς του τουρισμού.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση, για την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών ως προϋπόθεση εισόδου στην Ελλάδα με έναρξη ισχύος την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, δυναμιτίζει τις όποιες προσδοκίες επαγγελματιών και ταξιδιωτών για “ομαλές” Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Προοιωνίζεται δε την τεράστια ζημιά για τον Τουρισμό και για το γεγονός ότι θα απωλεσθούν τεράστια χρηματικά ποσά από τις κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια (Π.Δ. 7/2018).

Άλλες επίσης ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. η Κύπρος),  έχουν επιβάλλει ανάλογα μέτρα, όμως τα ανακοίνωσαν πολύ νωρίτερα και με μέλημα να εξυπηρετηθεί την ταξιδιωτική κίνηση επιβάλλοντας τη διενέργεια των μοριακών ελέγχων κατά την άφιξη των ταξιδιωτών στο εθνικό τους αεροδρόμιο.
 
“Απευθύνουμε έκκληση για την τροποποίηση του μέτρου ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται η ζημιά που θα προκαλέσει”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024