Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςTravel Expo Cyprus 2023: Αυξημένες οι αφίξεις προς την Ελλάδα από την Κύπρο
Φορείς

Travel Expo Cyprus 2023: Αυξημένες οι αφίξεις προς την Ελλάδα από την Κύπρο

Οι συνεκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ

Η θετική πορεία των αφίξεων αποτυπώθηκε, ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2023, κατά το οποίο σημειώθηκε -σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή Κύπρου- αύξηση κατά ποσοστό 10% σε σχέση του 2019.

Αυξητική είναι η εξέλιξη της ταξιδιωτικής κίνησης προς Ελλάδα από την Κυπριακή αγορά για την φετινή τουριστική περίοδο.

Με το αισιόδοξο αυτό μήνυμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 24η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «TRAVEL EXPO CYPRUS 2023», που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου (21 Απριλίου – 23 Απριλίου 2023) και στην οποία ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε με καλαίσθητο εκθεσιακό περίπτερο.

Η θετική πορεία των αφίξεων αποτυπώθηκε, ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2023, κατά το οποίο σημειώθηκε -σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή Κύπρου- αύξηση κατά ποσοστό 10% σε σχέση του 2019.

→Η Κύπρος ψηφίζει Κρήτη για φέτος

Επιπλέον οι μεγαλύτεροι ΤΟs όπως οι Kinisis Travel και Xenos Travel εκτιμούν ότι οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι, κινούνται σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν τα αντίστοιχα του 2019.

Η Έκθεση

Το περίπτερο του ΕΟΤ στην «TRAVEL EXPO CYPRUS 2023», βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των 12.000 και πλέον επισκεπτών της Έκθεσης. Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσαν ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Κουμής και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ από τον προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου κ. Πέτρο Σαγάνα.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ Ιωάννης Παπαμελετίου με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρο

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με πλήθος συνεκθετών και συγκεκριμένα:
  • τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος, Ιονίων Νήσων, Νήσων Βορείου Αιγαίου, η Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Ηπείρου,
  • τους Δήμους Βόλου και Σαντορίνης και
  • τον όμιλο ξενοδοχείων Grecotel Hotels & Resorts

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους σημαντικότερους Tour Operators της Κύπρου, αεροπορικές εταιρίες και τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Κουμή.

Από δεξιά προς αριστερά: Πάμπος Χαραλάμπους, General Manager Louis Travel, Αντώνης Ορθοδόξου, Managing Director Orthodoxou group of companies, Ιωάννης Παπαμελετίου, Πρέσβης Ελλάδος, Πανώρας Κωνσταντίνος, Country Manager Aegean Airlines, Πέτρος Σαγάνας, Προϊστάμενος Υπηρεσιας ΕΟΤ Κύπρου

Την 2η ημέρα της έκθεσης, 22 Απριλίου, παρατέθηκε δεξίωση στην Πρεσβευτική κατοικία, από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου, για το καλωσόρισμα των εξ Ελλάδος συμμετεχόντων στην έκθεση. Στην δεξίωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής αγοράς Κύπρου, αεροπορικές εταιρίες και δημοσιογράφοι.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023