Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΒ. Κικίλιας: Συνδέουμε την τουριστική αγορά εργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά
Συνεργασία

Β. Κικίλιας: Συνδέουμε την τουριστική αγορά εργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά

«Ο ελληνικός τουρισμός έχει ανάγκη τα λαμπρά μυαλά μας, τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας», δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού κατά την υπογραφή του MoU.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑΠΕΙ) υπέγραψαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μιχάλη Σφακιανάκη.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου το απόγευμα συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Δημήτρης Γεωργακέλλος, ο τέως πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαος Γεωργόπουλος, ο διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA Tourism – Management Παναγιώτης Αρτίκης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Δημοσθένης Κυριαζής.

Στόχος του μνημονίου είναι η ανάπτυξη πλαισίου εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας του Υπουργείου με το Πανεπιστήμιο, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας  σε τομείς και θέματα αιχμής και κοινού ενδιαφέροντος.

Το MoU περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεργασία σε δραστηριότητες εκπαίδευσης,  κατάρτισης και επιμόρφωσης, καθώς και στον σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών ερευνητικών έργων, εκατέρωθεν απασχόληση φοιτητών/ερευνητών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πρακτική άσκηση, εκπόνηση μελετών κλπ), κοινή χρήση χώρων και υποδομών κ.α.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρύτανης κ. Σφακιανάκης βράβευσε τον κ. Β. Κικίλια  για τις επιδόσεις που κατέγραψε το Τουρισμός το 2022.

«Η βράβευσή μου από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Μιχάλη Σφακιανάκη για τις επιδόσεις του Τουρισμού αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη. Ανήκει σε όλους τους ανθρώπους του ελληνικού Τουρισμού που μοχθούν όλο το χρόνο και κάνουν την φιλοξενία στη χώρα μας, μια μοναδική εμπειρία» τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Τα Πανεπιστήμιά μας αποτελούν πλούτο γνώσης και έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, με την  υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και ειδικότερα με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA Tourism Management, συνδέουμε έτσι την αγορά εργασίας του τουρισμού με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ο ελληνικός τουρισμός έχει ανάγκη τα λαμπρά μυαλά μας, τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας».

Ο κ. Σφακιανάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό Τουρισμού δήλωσε: «Θέλω να πω ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας συνεργασίας σε επίσημο επίπεδο -γιατί πολλοί από εμάς σε επίπεδο προσωπικό, τεχνοκρατικό, έχουν θητεύσει σε θέσεις που έχουν άμεση σχέση με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Θέλουμε να συμμετέχουμε ουσιαστικά και ενεργά στο κομμάτι αυτό που είναι τόσο σημαντικό και που επί των ημερών σας έχει πάει ακόμα καλύτερα. Εγώ αυτό πιστεύω ότι το Υπουργείο Τουρισμού μετέχει σε όλη την ανάπτυξη. Δηλαδή, στο υπουργείο Ανάπτυξης, το 80% είναι στον τουρισμό και σε ένα μεγάλο κομμάτι στη ναυτιλία. Τα δύο αυτά υπουργεία εμπεριέχουν τον πυρήνα της ανάπτυξης της Ελλάδας».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023