Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΞεκινά η διανομή δικαιωμάτων της Αυτοδιαχείρησης
Πνευματικά δικαιώματα

Ξεκινά η διανομή δικαιωμάτων της Αυτοδιαχείρησης

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου ξεκινά η αποστολή των εκκαθαρίσεων προς τους δημιουργούς και λοιπούς δικαιούχους για τη Διανομή Ιουνίου 2021.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 7 Ιουλίου οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μελών της Αυτοδιαχείρησης, κατά την οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές καταστάσεις, ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του έτους 2020.

Έτσι, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου ξεκινά η αποστολή των εκκαθαρίσεων προς τους δημιουργούς και λοιπούς δικαιούχους για τη Διανομή Ιουνίου 2021.

Το συνολικό ποσό προς διανομή είναι 2 εκατ. ευρώ (μικτό) από τις ακόλουθες πηγές εσόδων: Δημόσια Εκτέλεση (background music), Συναυλίες (live), Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Μηχανικά, Επιγραμμικές χρήσεις (online) και Δικαιώματα Εξωτερικού. Επίκειται, δε, η διανομή της εύλογης αμοιβής στην αμέσως επόμενη Διανομή Δεκεμβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, έγινε αναφορά στη σημαντική πρόοδο του Οργανισμού κατά την περυσινή χρονιά, όσον αφορά την ολοκλήρωση σημαντικών συμφωνιών αδειοδότησης με μεγάλους χρήστες, ενώσεις και σωματεία χρηστών.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι τα μέλη του Οργανισμού με απευθείας σύμβαση, λόγω της εισδοχής πολλών νέων μελών, συνθετών, στιχουργών και κληρονόμων δικαιωμάτων, από όλο το φάσμα του Ελληνικού Τραγουδιού, υπερβαίνουν τα 1.000 πλέον, ενώ τα εκπροσωπούμενα ελληνικά και ξένα έργα ανέρχονται σε 25,5 εκατ. συνολικά. Η Αυτοδιαχείρηση έχει συνάψει πάνω από 75 συμβάσεις εκπροσώπησης με ομολόγους οργανισμούς του εξωτερικού, ενώ επίσης εκπροσωπεί σημαντικούς Έλληνες και ξένους εκδότες μουσικής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023