Τελευταία νέα
Αρχική8 κέντρα ΙΑΤΑ-UFTAΑ στην Ελλάδα

8 κέντρα ΙΑΤΑ-UFTAΑ στην Ελλάδα

Σε 8 ανέρχονται τα “authorised training centers” στην Ελλάδα για το δίπλωμα IATA-UFTAA, αριθμός τρομερά μεγάλος αν συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και σε σχέση πάντα με τον […]

Σε 8 ανέρχονται τα "authorised training centers" στην Ελλάδα για το δίπλωμα IATA-UFTAA, αριθμός τρομερά μεγάλος αν συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και σε σχέση πάντα με τον πληθυσμό μας.
"Η Αγγλία με τον πληθυσμό της έχει μόνο τρία, η Γερμανία έχει μόνο δύο, και η Γαλλία έχει μόνο ένα" δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στo TDN ο κ. Γιώργος Πρίντεζης, σύμβουλος εκπαίδευσης επί αεροπορικών θεμάτων.
Σημαντικό είναι επίσης, ότι κατά την γνώμη του ιδίου ομιλητή, ο οποίος έχει πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία για την απόκτηση του διπλώματος IATA – UFTAA, κανένα από τα κέντρα που λειτουργούν στην Ελλάδα, μηδενός εξαιρουμένου, δεν έχει επαφή με την παραγωγή. "Η έλλειψη επαφής με την παραγωγή είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ελληνικών κέντρων". Τα κέντρα αυτά δεν έχουν συνεργασία με την παραγωγή έτσι ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς ζητάει ο κλάδος.
Απαραίτητο στοιχείο κατά τον κ. Πρίντεζη για την επαγγελματική κατάρτιση είναι η γνώση των αναγκών της παραγωγής.
Γιατί όμως υπάρχει αυτή η γνώμη;
Το 1993 γεννήθηκε η πρόταση της δημιουργίας ενός αντιστοίχου ΙΑΤΑ-UFTAA training programme, για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, μετά από πρόταση της ECTAA, European Community Travel Agency Association, στη Γενεύη. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για επαγγελματική κατοχύρωση του τουριστικού πράκτορα. Αυτό όμως το πράγμα δεν έγινε ποτέ.
"Ο ΗΑΤΤΑ από την Ελλάδα σε συνάντηση με την ECTAA, δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος", δήλωσε ο κ. Πρίντεζης.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι την ίδια χρονική στιγμή λειτουργούσε παράλληλα, τουλάχιστον για την Ελλάδα, και ο θεσμός των ΙΕΚ.
"Εκτιμούσα ότι μέσα από τον ιδρυτικό νόμο, τον 2009, θα ήταν αυτοί που θα δίνανε 'χέρι βοηθείας' ώστε να δημιουργηθούνε για όλους τους επαγγελματικούς χώρους εκπαιδευτικά στανταρτς. Δυστυχώς, όμως αυτή η αρωγή δεν δόθηκε ποτέ".
"Δυστυχώς αυτός ο θεσμός ούτε λειτούργησε, ούτε λειτουργεί, ούτε θα λειτουργήσει, ελλείψει πολιτικής βούλησης", καταλήγει ο κ. Πρίντεζης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024