Τελευταία νέα
ΑρχικήΑλλαγή της πολιτικής μείωσης των προμηθειών στους πράκτορες

Αλλαγή της πολιτικής μείωσης των προμηθειών στους πράκτορες

Ένα από τα καυτότερα θέματα που απασχολούσε τους τουριστικούς πράκτορες παγκοσμίως ήταν η απόφαση πολλών αεροπορικών εταιριών να μειώσουν τα ποσοστά προμήθειας που τους έδιναν. Η στροφή αυτής της πολιτικής […]

Ένα από τα καυτότερα θέματα που απασχολούσε τους τουριστικούς πράκτορες παγκοσμίως ήταν η απόφαση πολλών αεροπορικών εταιριών να μειώσουν τα ποσοστά προμήθειας που τους έδιναν.
Η στροφή αυτής της πολιτικής και μάλιστα μια στροφή 180 μοιρών είναι πραγματικότητα για τους Άγγλους τουριστικούς πράκτορες και για την British Airways.
Μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την British Airways ότι από την 1η Σεπτέμβρη του 1999 οι τουριστικοί πράκτορες αντί της προμήθειας του 7% που λάμβαναν μέχρι τώρα θα λαμβάνουν 10%. Η στροφή θα λέγαμε ότι είναι παραπάνω από 180 μοίρες αν λάβουμε υπόψη μας ότι πριν το 7% το επίπεδο της προμήθειας ήταν 9%, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι 10%.
Ο πρόεδρος της ABTA, κ. Steven Freudmann, ανακοίνωσε ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο και επιτέλους οι πράκτορες θα παίρνουν αυτό που τους αξίζει. Έτσι θα ξαναεπικρατήσει το πνεύμα συνεργασίας και η επικοινωνία που υπήρχε μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και της British Airways.
Ο γενικός διευθυντής εμπορικής ανάπτυξης της British Airways κ. Simon Parks-Smith δήλωσε ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση που βρέθηκε μετά από πολύωρες συζητήσεις με τους τουριστικούς πράκτορες και την εταιρία.
Το νέο αυτό σχήμα προμήθειας, που θα ονομάζεται Interim Agency Bonus, βρίσκει την British Airways σε περίοδο μείωσης του κόστους και οικονομικών δυσκολιών, όμως πρόκειται να στοιχίσει εκατομμύρια αγγλικών λιρών και μάλιστα είναι και δοκιμαστικό. Καταρχήν, εφαρμόζεται κλιμακωτά και σε ορισμένη μερίδα τουριστικών πρακτόρων οι οποίοι είναι πολύ αποτελεσματικοί για την British Airways. Η περίοδος εφαρμογής του είναι μέχρι τον Απρίλιο του 2000, ημερομηνία κατά την οποία η British Airways έχει δικαίωμα να το αναθεωρήσει και να υπογράψει νέα συμβόλαια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024