Τελευταία νέα
ΑρχικήΑύξηση παρουσιάζουν οι Γερμανοί τουρίστες

Αύξηση παρουσιάζουν οι Γερμανοί τουρίστες

Παρά την τουρκική κρίση και τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, αυτή η τουριστική χρονιά δείχνει να είναι η καλύτερη για τους Γερμανούς τουρίστες, όπως φαίνεται από έρευνα που έκανε η γερμανική […]

Παρά την τουρκική κρίση και τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, αυτή η τουριστική χρονιά δείχνει να είναι η καλύτερη για τους Γερμανούς τουρίστες, όπως φαίνεται από έρευνα που έκανε η γερμανική εφημερίδα FVW.
Η έρευνα έγινε σε 50 τουριστικούς οργανισμούς της Γερμανίας όπου και αναλύθηκαν τα στοιχεία κρατήσεων των τελευταίων τριών μηνών.
Μεταξύ του Μαΐου και του Ιουλίου, οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί κατάφεραν να κρατήσουν την αύξηση του είχαν προαναγγείλει, η οποία ήταν περίπου 10%.
Σύμφωνα με την TUI, το υψηλό επίπεδο των κρατήσεων των Γερμανών τουριστών για καλοκαιρινές διακοπές που είχε παρατηρηθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο συνέχισε και τους τρεις τελευταίους μήνες στα ίδια επίπεδα.
Υψηλά επίπεδα κρατήσεων παρατήρησαν και η C&N και η LTU Touristik, για την ίδια περίοδο.
Στην αρχή του χρόνου κανένας, σύμφωνα με την FVW, δεν περίμενε η αύξηση των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές να πλησιάσει διψήφιο αριθμό, και ο λόγος ήταν ότι και οι κρατήσεις για χειμερινές διακοπές κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα οδηγώντας τους παρατηρητές στο συμπέρασμα ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι θα είναι χαμηλές, σε συνδυασμό με τα γεγονότα στην Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο.
Όπως φαίνεται οι πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς των Γερμανών τους έχουν οδηγήσει στην αγορά περισσότερων διακοπώv και μάλιστα η FVW επίσης, επισημαίνει ότι οι Γερμανοί τουρίστες τελευταία ξοδεύουν περισσότερα χρήματα κατά την διάρκεια των διακοπών τους.
Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής όπως παραδέχθηκαν όλοι οι πράκτορες αυτή την χρονιά δείχνουν να ακολουθούν μια άλλη πορεία. Δεν είναι τόσης μεγάλης σημασίας όπως τις άλλες χρονιές, και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν δωμάτια στους κλασσικούς προορισμούς, όπως τα Κανάρια, η Τυνησία, η Πορτογαλία και τα Ελληνικά νησιά. Τα περισσότερα δωμάτια έχουν προκρατηθεί. Αυτό όμως δεν ισχύει για την Τουρκία όπου οι τιμές έχουν πέσει πολύ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024