Τελευταία νέα
ΑρχικήΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: 6 UCI Pro Tour ομάδες και μία Pro Tour Cross που κάνουν ντεμπούτο στην ποδηλασία δρόμου
Αθλητικός τουρισμός

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: 6 UCI Pro Tour ομάδες και μία Pro Tour Cross που κάνουν ντεμπούτο στην ποδηλασία δρόμου

Ακόμη, η φημισμένη World Tour αμερικανική ομάδα επέλεξε την Ελλάδα στην αναβίωση του Γύρου της. Πρόκειται για μία ομάδα με σταθερή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο της Παγκόσμιας Ποδηλασίας τα τελευταία 11 χρόνια.

Έξι είναι UCI Pro Ομάδες που θα συμμετάσχουν στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Ξεχωρίζει για το μήνυμα… ζωής που εκπέμπει η Novo Nordisk, η οποία αποτελείται από αθλητές και στελέχη που πάσχουν από διαβήτη. Η Cross Team Legendre είναι ομάδα Pro Tour Cross και έρχεται στην Ελλάδα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην ποδηλασία δρόμου για πρώτη φορά.

Εξαιρετικά ανταγωνιστικές όλες οι ομάδες αυτής της κατηγορίας αναμένεται να δώσουν τις “μάχες” τους στους ελληνικούς δρόμους από τις 27 Απριλίου εώς την 1η Μαΐου.

Bardiani-CSF-Faizanè Pro Cycling Team

  • Χώρα: Ιταλία
  • Κατηγορία: UCI Pro Team
  • Συντομογραφία: BCF
  • Έτος Ίδρυσης: 1982

Το 2022: Η ομάδα έχει φέρει δύο νίκες με τον Αλέσιο Μαρτινέλι στο Grand Prix Alanya (1.2) και τον Μάρτιν Μαρτσελούσι στο Trofeo Piva (1.2U)
Η ιταλική ομάδα συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια παρουσίας. Ο Ρομπέρτο Ρεβερμπέρι είναι η ιστορική φιγούρα της, καθώς κατέχει το πόστο του μάνατζερ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της. Τα ποδήλατα που χρησιμοποιεί είναι Cipollini, φέροντας την υπογραφή του σπουδαίου Ιταλού σπρίντερ.

Bingoal Pauwels Sauces WB

  • Χώρα: Βέλγιο
  • Κατηγορία: UCI Pro Team
  • Συντομογραφία: BWB
  • Έτος Ίδρυσης: 2011

Το 2022: O Βέλγος Μίλαν Μέντεν έφερε τη μοναδική νίκη μέσα στο 2022 στον αγώνα Grand Prix de la Ville de Lillers Souvenir Bruno Comini (1.2).
Μια από τις νέες ομάδες στην κατηγορία, καθώς μόλις το 2017 απέκτησε το στάτους της UCI Pro Team. Χρησιμοποιεί ποδήλατα De Rosa και στο ρόστερ της ανήκει και ο μικρότερος αδερφός του Ελία Βιβιάνι, Ατίλιο.

Drone Hopper – Androni Giocattoli

  • Χώρα: Ιταλία
  • Κατηγορία: UCI Pro Team
  • Συντομογραφία: DRA
  • Έτος Ίδρυσης: 1996

Το 2022: Μετρά τρεις επιτυχίες την τρέχουσα σεζόν με τον Νάτναελ Τεσφάτσιον στο Γύρο της Ρουάντα (2.1) και τις νίκες του Τζόναθαν Ρεστρέπο στον 3ο ετάπ στη Ρουάντα και τον Ντιντιέρ Μερτσάν στο 8ο ετάπ του Vuelta al Tachira en Bicicleta.
Iταλική ομάδα, αλλά με ένα πολυεθνικό ρόστερ, με ποδηλάτες από εννέα διαφορετικές χώρες. Τα ποδήλατα που έχει επιλέξει είναι Bottecchia.

Human Powered Health

  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Κατηγορία: UCI Pro Team
  • Συντομογραφία: HPM
  • Έτος Ίδρυσης: 2007

Το 2022: O Καναδός Πιέρ-Αντρέ Κοτ έχει πετύχει τη μοναδική νίκη της στην τρέχουσα σεζόν στο Grand Prix Criquielion (1.2) στο Βέλγιο.
Από το 2020 ανήκει στις UCI Pro Team. Η βάση της αποτελεί από Αμερικανούς και Καναδούς ποδηλάτες. Από το 2019 χρησιμοποιεί ποδήλατα Felt.

Cajarural-Seguros RGA

  • Χώρα: Ισπανία
  • Κατηγορία: UCI Pro Team
  • Συντομογραφία: CJR
  • Έτος Ίδρυσης: 2010

Το 2022: O Κολομβιανός Ορλουίς Αουλάρ έχει πετύχει όλες τις νίκες της την τρέχουσα σεζόν. Κέρδισε το Volta ao Alentejo (2.2) και στον ίδιο γύρο το 1ο και 4ο ετάπ (ατομική χρονομέτρηση). Ήταν επίσης ο νικητής στο Classica da Arrabida – Cyclin’ Portugal (1.2).
Ανήκει στον ισπανικό τραπεζικό όμιλο Grupo Caja Rural, γεγονός που της παρέχει οικονομική άνεση. Το 2012 ο ποδηλάτης της Αντόνιο Πιέδρα κέρδισε το 15ο ετάπ στη Vuelta. To 2013 υπέγραψε τον Νταβίδ Αρόγιο, που ήταν δεύτερος στο Giro το 2010, σε μία από τις εντυπωσιακότερες μεταγραφές της ιστορίας της. Τα ποδήλατα που έχει επιλέξει από πέρυσι είναι Guerciotti.

Novo Nordisk

  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Κατηγορία: UCI Pro Team
  • Συντομογραφία: TNN
  • Έτος Ίδρυσης: 2008

Το 2022: H αμερικανική ομάδα δεν έχει φέρει νίκη μέσα στο 2022. Συμμετείχε τον Μάρτιο και στα τρία μεγάλα ποδηλατικά event που διεξήχθησαν στην Ρόδο (Διεθνή Γύρο Ρόδου, South Aegean Tour και Rhodes Grand Prix). Τα τελευταία χρόνια μάλιστα επιλέγει συχνά πυκνά την Ελλάδα για κομμάτια της προετοιμασίας της.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερη ποδηλατικό πρότζεκτ. Όλοι οι ποδηλάτες της, αλλά και μέλη του τεχνικού και διοικητικού τιμ πάσχουν από διαβήτη (τύπου 1). Η ιδέα υλοποιήθηκε το 2005 για να δοθεί έμπνευση σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη και να κατανοήσουν ότι παρά το πρόβλημά τους μπορούν να αθληθούν χωρίς εμπόδια. Οι αθλητές της ομάδας Novo Nordisk ποδηλατούν με θετική ενέργεια ως θετικά πρότυπα για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, και αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο, ως η μοναδική ομάδα με ποδηλάτες αθλητές που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Συνεχώς μοιράζονται δημόσια τις προσωπικές τους ιστορίες με σκοπό να διαδώσουν σε όλο τον κόσμο τα «καλά νέα» ότι δηλαδή ο σακχαρώδης διαβήτης δεν σταματά την ζωή κανενός ανθρώπου! Ιδιαίτερα όσων αθλούνται σε καθημερινή βάση! Αποστολή της ομάδας είναι να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και ενδυναμώσει άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Τα ποδήλατα που χρησιμοποιεί είναι Colnago.

Cross Team Legendre

  • Χώρα: Γαλλία
  • Κατηγορία: UCI Cross Pro Team
  • Συντομογραφία: CTL
  • Έτος Ίδρυσης: 2015

Το 2022: Κάνει ντεμπούτο για το 2022 στον ΔΕΗ Tour of Hellas σε επίπεδο ποδηλασίας δρόμου. Θα ακολουθήσει στα τέλη Μαΐου ο Tour de la Mirabelle.

H Trek Segafredo στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Ακόμη, η φημισμένη World Tour αμερικανική ομάδα επέλεξε την Ελλάδα στην αναβίωση του Γύρου της. Πρόκειται για μία ομάδα με σταθερή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο της Παγκόσμιας Ποδηλασίας τα τελευταία 11 χρόνια. Ιδρύθηκε το 2011 υπό την ονομασία “Leopard Trek”, προσελκύοντας από το ξεκίνημά της κορυφαίους ποδηλάτες, όπως τα αδέρφια Σλεκ, ο Φαμπιάν Καντσελάρα κ.ά.

Στο χρονικό διάστημα αυτό μετράει περισσότερες από 200 νίκες, ανάμεσά τους η κόκκινη φανέλα της Vuelta* από τον Κρις Χόρνερ το 2013, “Αγώνες Μνημεία” της ποδηλασίας, όπως το Μιλάνο Σαν Ρέμο** (2021, Γιάσπερ Στούιβεν), ο Γύρος της Λομβαρδίας (2011, 2019) και το Παρίσι Ρουμπέ (2013, Φαμπιάν Καντσελάρα). Φυσικά, στην 10ετία αυτή αριθμεί 19 νίκες σε ετάπ των τριών Μεγάλων Γύρων*.

Όλα τα παραπάνω την καθιστούν μία από τις κορυφαίες ομάδες στην παγκόσμια ποδηλατική σκηνή. Μάλιστα, είναι η πρώτη ομάδα από αυτό το World Tour*** που θα αγωνιστεί στην Ελλάδα.

*Vuelta Espana (Γύρος Ισπανίας), Tour De France (Γύρος Γαλλίας), Giro D’ Italia (Γύρος Ιταλίας): Αυτές οι τρεις διοργανώσεις αποτελούν τους τρεις Μεγάλους Γύρους, που αποτελούν και τα σημαντικότερα ποδηλατικά γεγονότα. Σημαντικότερος από τους τρεις είναι ο Γύρος Γαλλίας, ένα αθλητικό γεγονός που σε πλείστες όσες περιπτώσεις ξεπερνάει σε τηλεθέαση-οικονομικά δεδομένα διοργανώσεις όπως ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

**Milano San Remo (Μιλάνο Σαν Ρέμο), Il Lombardia (Ο Γύρος της Λομβαρδίας), Paris Roubaix (Παρίσι Ρουμπέ), Liege Bastogne Liege (Λιέγη Μπαστόν Λιέγη) και Ronde Van Vlaanderen (Γύρος της Φλάνδρας): Οι παραπάνω πέντε αγώνες αποτελούν τους “Αγώνες Μνημεία” της ποδηλασίας. Μονοήμεροι αγώνες με πρεστίζ εφάμιλλο των τριών Μεγάλων Γύρων και ιστορία μεγαλύτερη τους ενός αιώνα.

***Κατηγορίες επαγγελματικής ποδηλασίας: UCI World Tour (κορυφαία κατηγορία), UCI Pro Tour (δεύτερη κατηγορία σε δυναμική), UCI Cοntinental (τρίτη κατηγορία σε δυναμική). Ανάλογα με την κατηγορία που βρίσκονται οι ομάδες έχουν πρόσβαση σε αγώνες μεγαλύτερης ή μικρότερης δυναμικής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024