Τελευταία νέα
ΑρχικήΔήλωση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ για τον χθεσινό σεισμό

Δήλωση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ για τον χθεσινό σεισμό

Δήλωση έκανε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος σχετικά με τον χθεσινό σεισμό που έπληξε το Λεκανοπέδιο της Αττικής και την κατάσταση στον χώρο του τουρισμού. Το ακριβές […]

Δήλωση έκανε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος σχετικά με τον χθεσινό σεισμό που έπληξε το Λεκανοπέδιο της Αττικής και την κατάσταση στον χώρο του τουρισμού.
Το ακριβές κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:
"Αν και κατ’ αρχήν στον τομέα των ξενοδοχειακών υποδομών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής δεν φαίνεται να εντοπίζονται αξιοσημείωτα προβλήματα, ήδη, σε συνεννόηση με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, ετέθησαν στη διάθεση της όλοι οι μηχανικοί που υπηρετούν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με τη βοήθεια των οποίων ελέγχονται με τη δέουσα προσοχή τα κτίρια των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι έλεγχοι αυτοί θα διεξαχθούν αδιάκοπα και θα ολοκληρωθούν αμέσως.
Εξάλλου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Οργανισμού ολοκλήρωσαν σήμερα τον τεχνικό έλεγχο στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ στο Λεκανοπέδιο. Από τον έλεγχο αυτό δεν προκύπτει να υφίστανται προβλήματα, με εξαίρεση ζημιές που έχουν προκληθεί σε ορισμένα σημεία του συγκροτήματος Μοντ Παρνές, και λόγω των οποίων ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του. Οι ζημιές αυτές εκτιμώνται και οργανώνεται η άμεση αποκατάσταση τους.
Στο τέλος της ημέρας θα μου υποβληθεί η αναλυτική αναφορά για την πορεία όλων των παραπάνω και, εφόσον υπάρξει αξιοσημείωτη μεταβολή ή εξέλιξη, θα ενημερωθούν τα ΜΜΕ.
Η εικόνα συνοπτικά είναι ότι στον τομέα υποδομών του τουρισμού στο Λεκανοπέδιο δεν έχει μέχρι στιγμής καταγραφεί αξιοσημείωτο πρόβλημα, ενώ οι επιβεβαιωτικοί έλεγχοι συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν ταχύτατα.
Για όλα τα παραπάνω γεγονότα τηρείται ενήμερος ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης."

Ακόμα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ, τις επόμενες μέρες θα είναι ανοικτές για το κοινό όλο το εικοσιτετράωρο, οι οργανωμένες πλαζ του Οργανισμού στις ακτές Σαρωνικού, με δωρεάν είσοδο, προκειμένου οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση και μια επιπλέον διέξοδο κατά την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε λόγω των σεισμών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024