Τελευταία νέα
ΑρχικήΕγκαινιάστηκε το μουσείο του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη στη Ρόδο

Εγκαινιάστηκε το μουσείο του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη στη Ρόδο

Το Τάγμα του Αγίου Ιωάννη υπέγραψε το 1992 συμφωνία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, και σε όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με την εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου οργάνωσε το μουσείο […]

Το Τάγμα του Αγίου Ιωάννη υπέγραψε το 1992 συμφωνία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, και σε όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με την εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου οργάνωσε το μουσείο του σε τέσσερις μεγάλες αίθουσες στο παλάτι του Μέγα Μαγίστρου, ακριβώς στο κέντρο της πόλης.
Για τα εγκαίνια και την «επιστροφή» τους στην Ρόδο, οι Ιππότες οργάνωσαν πτήση charter από τη Ρώμη όπου βρίσκεται η κεντρική έδρα του τάγματος καθώς και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Συνολικά πάνω από 1000 Ιππότες «εισέβαλαν» στο νησί ειρηνικά και ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του τάγματος κ. Φραντζέσκο Ροζάτο εξήγησε ότι «είναι ιερό προσκύνημα, στη Ρόδο γιορτάζουμε τους εννέα αιώνες ζωής του τάγματος».
Πέρσι, το Τάγμα του Αγίου Ιωάννη επέστρεψε στη Μάλτα για πρώτη φορά από τα τέλη του 18ου αιώνα. Η χώρα τους παραχώρησε κάποια ιστορικά μνημεία και προέβη και σε διπλωματική αναγνώριση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024