Τελευταία νέα
ΑρχικήΕγκαίρως έτοιμο το νέο αεροδρόμιο των Αθηνών

Εγκαίρως έτοιμο το νέο αεροδρόμιο των Αθηνών

Το νέο αεροδρόμιο των Αθηνών στα Σπάτα είναι ήδη έτοιμο κατά 72% και προηγείται πέντε μήνες μπροστά από το πρόγραμμα, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις της Hochtief, της εταιρίας που το […]

Το νέο αεροδρόμιο των Αθηνών στα Σπάτα είναι ήδη έτοιμο κατά 72% και προηγείται πέντε μήνες μπροστά από το πρόγραμμα, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις της Hochtief, της εταιρίας που το κατασκευάζει και θα το λειτουργήσει στο μέλλον.
Όλες οι κατασκευαστικές εργασίες θα είναι έτοιμες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2000, με σκοπό να ανοίξει το αεροδρόμιο το Μάρτιο του 2001.
Οι κατασκευές του κυρίως κτιρίου του αεροδρομίου, το κτίριο συντήρησης, ο πυροσβεστικός σταθμός, και ο πύργος ελέγχου είναι σχεδόν έτοιμα.
Πριν από το τέλος αυτής της χρονιάς θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, αρκετοί σταθμοί βενζίνης, και ένας ξεχωριστός χώρος για ιδιωτικά αεροσκάφη. Το ύψος των επενδύσεων τα επόμενα χρόνια θα φθάσει τα 200 δισ. δρχ.
Το νέο αεροδρόμιο σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα μπορεί να θεωρείται ένα αεροδρόμιο κόμβος μεταξύ της Ασίας, της Ευρώπης, των Αραβικών κρατών και της Αφρικής, μιας και οι τιμές του θα είναι πολύ ανταγωνιστικές, και δεν θα υπάρχουν απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των αεροσκαφών.
Το συνολικό ύψος της κατασκευής του θα είναι 4,1 δισ. γερμανικά μάρκα, και θα εξυπηρετεί 6.000 επιβάτες την ώρα και γύρω στα 16 εκατ. επιβάτες το χρόνο. Θα υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 50 εκατ. επιβάτες το χρόνο, και χάρη στους δύο του αεροδιαδρόμους θα μπορεί να εξυπηρετεί 65 αεροσκάφη την ώρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024