Τελευταία νέα
ΑρχικήΕλλάδα, το φαινόμενο του καλοκαιριού για τους Ισραηλινούς, αλλά…

Ελλάδα, το φαινόμενο του καλοκαιριού για τους Ισραηλινούς, αλλά…

Με το τίτλο “Ελλάδα, το φαινόμενο του καλοκαιριού” δημοσίευσε στοιχεία για τον υπερδιπλασιασμό των Ισραηλινών που επισκέπτονται την χώρα μας η Ισραηλινή εφημερίδα Idiot Achronot σε άρθρο της στις 3 […]

Με το τίτλο "Ελλάδα, το φαινόμενο του καλοκαιριού" δημοσίευσε στοιχεία για τον υπερδιπλασιασμό των Ισραηλινών που επισκέπτονται την χώρα μας η Ισραηλινή εφημερίδα Idiot Achronot σε άρθρο της στις 3 Αυγούστου.
Επίσης, πολλά άλλα έντυπα, το ραδιόφωνο ακόμα και η τηλεόραση, έχουν σχολιάσει το γεγονός της αύξησης των Ισραηλινών τουριστών με ναυλωμένες πτήσεις προς την Ελλάδα, κατά 109%.
Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 1999, οι αναχωρήσεις για Ρόδο και Κω έφθασαν τις 45.000, ενώ όλο το 1998 και οι δύο προορισμοί είχαν συγκεντρώσει 53.000 Ισραηλινούς τουρίστες. Η αυξημένη ζήτηση δεν αφορά μόνο τους παραπάνω προορισμούς, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Ενδιαφέρον θα ήταν να σχολιάσουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Idiot Achronot οι άλλοι προορισμοί παρουσιάζουν πτώση στις προτιμήσεις των Ισραηλινών, εκτός από τις ΗΠΑ που παρουσιάζει 12% αύξηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Τουρκία έχει -7%, η Αγγλία -11%, η Γερμανία -3%, η Ρωσία -13%, η Ρουμανία -23%, η Ταϊλάνδη -19%, η Κύπρος -11% και οι Σκανδιναβικές χώρες -26%.
Επίσης, πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι λόγω των θρησκευτικών τους διακοπών οι Ισραηλινοί κάνουν τις περισσότερες διακοπές τους τον μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με στοιχεία των tour operator του Ισραήλ, όλοι οι ελληνικοί προορισμοί για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουν προπουληθεί.
Στην παραπάνω επιτυχία έχουν συμβάλει οι προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, με την ημερίδα που διοργάνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο στο ξενοδοχείο Hilton του Τελ Αβίβ, και η προβολή της χώρας μας που έχει επιτύχει η ΔΙ.ΤΕ.Ξ. του Ισραήλ.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά δημοσιεύματα στον τύπο του Ισραήλ σχετικά με την χώρα μας, τα οποία ίσως βλάψουν τις μακροχρόνιες προσπάθειες των παραπάνω φορέων. Τα δημοσιεύματα αφορούν τις βομβιστικές προσπάθειες κατά Ισραηλινών στόχων. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την τελευταία βομβιστική ενέργεια που έγινε κατά του Συνδέσμου Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας στην Αθήνα. Η παραπάνω ενέργεια πήρε μεγάλες διαστάσεις στον τύπο του Ισραήλ, και δημιούργησε αρνητικό κλίμα στον λαό και αίσθημα ανασφάλειας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024