Τελευταία νέα
ΑρχικήΕμπόδια στην προσπάθεια αποκρατικοποίησης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών

Εμπόδια στην προσπάθεια αποκρατικοποίησης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών

Με απόφαση της κυβέρνησης, η εταιρία Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών Α.Ε., ΚΑΕ, είχε τεθεί σε διαδικασία αποκρατικοποίησης. Για την επιτυχή έκβαση της αποκρατικοποίησης ήταν απαραίτητη η επίτευξη συμφωνίας με το Διεθνή […]

Με απόφαση της κυβέρνησης, η εταιρία Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών Α.Ε., ΚΑΕ, είχε τεθεί σε διαδικασία αποκρατικοποίησης. Για την επιτυχή έκβαση της αποκρατικοποίησης ήταν απαραίτητη η επίτευξη συμφωνίας με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε. για την εγκατάσταση των ΚΑΕ στο νέο αεροδρόμιο.
Τον Οκτώβριο του 1998 επήλθε καταρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο μερών που αποτυπώθηκε στο Μνημόνιο Αμοιβαίας Συμφωνίας.
Στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις υπήρξε σημαντική πρόοδος για την οριστικοποίηση των εμπορικών όρων της συμφωνίας.
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. όμως, παρά την προσέγγιση των δύο μερών, δεν προσυπόγραψε το νέο Μνημόνιο Αμοιβαίας Συμφωνίας, μετά τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η μειοψηφία των μετόχων.
Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αποφάσισε την αναβολή του διαγωνισμού και σε συνεργασία με τους συμβούλους θα προωθήσει την προσαρμογή της εταιρίας στο νέο περιβάλλον καθώς και τη διαδικασία μετοχοπoίησης με τη διάθεση μετοχών στο χρηματιστήριο.
Στόχος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας είναι η αποκρατικοποίηση των ΚΑΕ να γίνει με τρόπο και χρόνο τέτοιο που να διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα του δημοσίου, των μετόχων των ΚΑΕ και του προσωπικού της εταιρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024