Τελευταία νέα
ΑρχικήΕΟΤ: Οι μεγαλύτερες απώλειες στον οδικό τουρισμό από τις χώρες Visegrad

ΕΟΤ: Οι μεγαλύτερες απώλειες στον οδικό τουρισμό από τις χώρες Visegrad

Σύμφωνα με την έκθεση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τις επιπτώσεις της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο προκύπτει ότι η αγορά με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι αυτή των χωρών Visegrad (Πολωνία, Ουγγαρία, […]

Σύμφωνα με την έκθεση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τις επιπτώσεις της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο προκύπτει ότι η αγορά με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι αυτή των χωρών Visegrad (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία) και ιδιαίτερα όσον αφορά στον οδικό τουρισμό.
Στις αγορές αυτές λόγω κόστους το αεροπλάνο δεν μπορεί να αναμένεται ότι θα υποκαταστήσει την οδική διακίνηση.
Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης ο ΕΟΤ πρότεινε εξειδικευμένα μέτρα, που αξιοποιούν τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες κάθε αγοράς και που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με τρόπο αποτελεσματικό.
Η αναγκαία συναίνεση για την υλοποίηση των μέτρων αυτών εξασφαλίστηκε μέσω της συζήτησης τους στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, στο οποίο εκπροσωπούνται οι εθνικής εμβέλειας συλλογικοί φορείς όλων των κλάδων του Τουρισμού, αλλά και – ειδικά για τις περιοχές που εξαρτώνται από τις αγορές των χωρών Visegrad – με πρόσκληση όλων των τοπικών συλλογικών φορέων σε κοινή σύσκεψη, στην οποία εξέθεσαν τις προτάσεις τους.
Μεταξύ των προτάσεων υπήρχε η πρόταση για πρόγραμμα ενίσχυσης του οδικού τουρισμού από τις χώρες Visegrad. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να συμβάλει στην άρση των συνεπειών που έχουν προκληθεί λόγω της αδυναμίας οδικής κίνησης μέσω Γιουγκοσλαβίας προς την χώρα μας.
Αφορά στον οργανωμένο οδικό τουρισμό που κινείται από τα τουριστικά γραφεία. Μέσω αυτού του προγράμματος παρέχονται κίνητρα για την χρήση των εναλλακτικών οδικών προσβάσεων προς τη χώρα καθώς και για τη χρήση συνδυασμού οδικής και θαλάσσιας μεταφοράς μέσω Αδριατικής. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1 δισ. περίπου και η εφαρμογή του υπολογίζεται ότι θα διευκολύνει την άφιξη στην χώρα μας 170.000 επισκεπτών από αυτές τις χώρες για τη φετινή τουριστική περίοδο.
Επίσης, ανακοινώθηκε πρόγραμμα συνδιαφήμισης με τους τουριστικούς πράκτορες του αεροπορικού τουρισμού στις χώρες Visagrad. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να επιταχύνει τις πωλήσεις στον τομέα της αεροπορικής μεταφοράς στις παραπάνω αγορές. Ο προϋπολογισμός του είναι 140 εκ. δρχ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023