Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπίσκεψη Pichler στην Ελλάδα για τα 40 χρόνια της Lufthansa

Επίσκεψη Pichler στην Ελλάδα για τα 40 χρόνια της Lufthansa

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων παρουσίασης στην Ελλάδα της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, ήρθε στην χώρα μας ο κ. Stefan Pichler, executive vice president και chief operating officer […]

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων παρουσίασης στην Ελλάδα της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, ήρθε στην χώρα μας ο κ. Stefan Pichler, executive vice president και chief operating officer tourism, ο οποίος ανακοίνωσε σχετικά με την Ολυμπιακή Αεροπορία και την συνεργασία με την Lufthansa ότι η συνεργασία των δύο αεροπορικών εταιριών είναι πολύ καλή.

Όσον αφορά στη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και στην πρόταση για την ανάληψη της από την Lufthansa ο κ. Pichler ανέφερε ότι δεν πραγματοποιήθηκε γιατί η Lufthansa έχασε την διαδικασία για τον διαγωνισμό. Όσο για τις φημολογίες ένταξης της Ολυμπιακής αεροπορίας στην συμμαχία Star Alliance ανακοίνωσε ότι τίποτα τέτοιο δεν συζητιέται.

Για το πρόβλημα του ιού του 2000, ο κ. Pichler ανέφερε ότι η Lufthansa έχει δοκιμάσει όλα της τα συστήματα και είναι συμβατά με το έτος 2000, αλλά όλοι οι υπάλληλοι της θα βρίσκονται εκείνες τις δύσκολες στιγμές στο πόστο τους για να επιβεβαιωθεί ότι όλα θα λειτουργούν κανονικά. Η διαδικασία προσαρμογής των ηλεκτρονικών συστημάτων στο έτος 2000 έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η εταιρία είναι η χρονική συνέπεια στις πτήσεις της, που όμως είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Πάνω σε αυτό το θέμα ανέφερε ότι πρόταση του είναι να ενταχθεί το eurocontrol στην ευρωπαϊκή ένωση και οι εντολές του να εκτελούνται και από τα εθνικά κέντρα. Επίσης, όλη η εναέρια κυκλοφορία πρέπει να ελέγχεται από ένα κεντρικό σημείο, και αυτή η πανευρωπαϊκή εποπτεία θα έχει ουσία μόνο αν οι κανονισμοί ισχύουν σε διεθνές επίπεδο και όχι τοπικό. Οι κανονισμοί θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλες τις χώρες και όχι λόγω κυρίως οικονομικών προβλημάτων να απορρίπτονται από μερικές. Τέλος, η Lufthansa θα επιθυμούσε τα κέντρα ελέγχου να ιδιωτικοποιηθούν και τα τέλη των εταιριών προς αυτά να μην είναι η διαίρεση των εξόδων τους με σκοπό την κάλυψη τους, αλλά να είναι βάση της επίδοσης τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024