Τελευταία νέα
ΑρχικήΗ easyJet πετά 7000 Ελβετούς δωρεάν

Η easyJet πετά 7000 Ελβετούς δωρεάν

Σε συνέντευξη τύπου που έγινε την περασμένη Πέμπτη 15 Ιουλίου στην Γενεύη, η easyJet Switzerland ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για την αντιμετώπιση των εμποδίων που προέβαλλε η Swissair στην πραγματοποίηση […]

Σε συνέντευξη τύπου που έγινε την περασμένη Πέμπτη 15 Ιουλίου στην Γενεύη, η easyJet Switzerland ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για την αντιμετώπιση των εμποδίων που προέβαλλε η Swissair στην πραγματοποίηση της νέας γραμμής της εταιρίας από την Γενεύη προς την Βαρκελώνη.
Οι 7.000 περίπου επιβάτες που έχουν ήδη αγοράσει τα εισιτήρια τους θα πετάξουν τελικά δωρεάν.
Μετά από επιστροφή του ναύλου στους επιβάτες, οι πτήσεις μετατρέπονται από εμπορικές σε ιδιωτικές, για τις οποίες δεν μπορεί να προβάλει αντιρρήσεις η Swissair.
Την περασμένη εβδομάδα η Swissair προσπάθησε να προστατεύσει το μονοπώλιο της στη γραμμή και κατάφερε να προκαλέσει σχετική απόφαση που απαγορεύει στην ελβετική easyJet να πραγματοποιήσει πτήσεις προς την Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με την ισχύουσα ελβετική νομοθεσία η Swissair παρότι έχει ιδιωτικοποιηθεί, διατηρεί ακόμη μονοπωλιακά δικαιώματα στις γραμμές που πετά. Η ελβετική κυβέρνηση όμως, έχει εκφράσει την πρόθεση της να απελευθερώσει τις αερομεταφορές και έχει υπογράψει συμφωνία για την "είσοδο" της χώρας στους ευρωπαϊκούς "ανοικτούς αιθέρες". Μόλις αυτή η συμφωνία επικυρωθεί με δημοψήφισμα θα είναι αδύνατο πια για την Swissair να προβάλει εμπόδια στην easyJet Switzerland.
Ο πρόεδρος της easyJet Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά με την Swissair ότι "μία εταιρία που ανήκει σε ιδιώτες μετόχους, πολλοί από τους οποίους δεν είναι καν Ελβετοί υπήκοοι, δεν είναι δυνατό να διατηρεί μονοπωλιακά δικαιώματα που της επιτρέπουν να "γδύνει" οικονομικά το επιβατικό κοινό. Στην καρδιά της Ευρώπης και στην ανατολή του 21ου αιώνα αυτό είναι γελοίο."
Η easyJet Switzerland (πρώην TEA Switzerland) είναι ελβετική αεροπορική εταιρία με προσωπικό 200 Ελβετών υπαλλήλων. Εκτελεί ήδη πτήσεις από την Γενεύη και την Ζυρίχη για το Λονδίνο ενώ τον ερχόμενο μήνα θα εγκαινιάσει και πτήσεις από τη Γενεύη για το Άμστερνταμ, και τη Νίκαια στη νότια Γαλλία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024