Τελευταία νέα
ΑρχικήΗ ETTFA εξαπλώνεται για τον 21ο αιώνα

Η ETTFA εξαπλώνεται για τον 21ο αιώνα

Σε δεκαεπτά αυξήθηκαν τουριστικές εμπορικές εκθέσεις-μέλη της ETTFA, από δώδεκα που ήταν μέχρι πρόσφατα. Η ETTFA Ευρωπαϊκή Ένωση Τουριστικών Εκθέσεων, έκανε έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τον 21ο αιώνα με […]

Σε δεκαεπτά αυξήθηκαν τουριστικές εμπορικές εκθέσεις-μέλη της ETTFA, από δώδεκα που ήταν μέχρι πρόσφατα. Η ETTFA Ευρωπαϊκή Ένωση Τουριστικών Εκθέσεων, έκανε έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τον 21ο αιώνα με ένα διαρκώς αυξανόμενο δίκτυο εκθέσεων, μία υψηλών στόχων στρατηγική μάρκετινγκ και μία δραστήρια ομάδα.
Στην τελευταία ετήσια γενική συνέλευσή της, προστέθηκαν πέντε νέα μέλη στην ETTFA, όλοι προσανατολισμένοι στην ανάπτυξη της Ευρώπης σε πρωτοπόρο ήπειρο στις τουριστικές εκθέσεις. Παραθέτονται μερικά στοιχεία για κάθε ένα από τα καινούρια μέλη – εκθέσεις:
ΙΤΤF, Διεθνής Τουριστική Έκθεση Ζάγκρεμπ, Κροατία. Πραγματοποιείται εδώ και 11 χρόνια κάθε Μάιο. 187 εκθέτες από έξι χώρες. 1.806 εμπορικοί επισκέπτες από 11 χώρες και 4.157 απλοί επισκέπτες. Παράλληλες εκδηλώσεις, συνέδρια, γαστρονομικές και παραδοσιακές παρουσιάσεις.
ITF Έκθεση Τουρισμού Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Κάθε Ιανουάριο εδώ και 5 χρόνια 270 εκθέτες και 2.150 εμπορικοί επισκέπτες από 20 χώρες, 15.254 απλοί επισκέπτες. Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιείται το Tourfilm, ένα διεθνές φεστιβάλ τουριστικού φιλμ.
Brussels Travel Fair, Βρυξέλλες, Βέλγιο. Πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο εδώ και 24 χρόνια. 740 εκθέτες και 11.800 εμπορικοί επισκέπτες από 65 χώρες. Σεμινάρια, ομάδες εργασίας και παρουσιάσεις προϊόντων καθώς και ένα δείπνο προς τιμή των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, πλαισιώνουν την έκθεση.
BTC, Έκθεση Τουρισμού στην Φλωρεντία, Ιταλία. Πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο εδώ και 15 χρόνια. 443 εκθέτες και 2.100 εμπορικοί επισκέπτες από 22 χώρες. Σεμινάρια, προκαθορισμένα ραντεβού εκθετών και εμπορικών επισκεπτών καθώς συναντήσεις Ιταλών προμηθευτών και ξένων αγοραστών, συνθέτουν το παράλληλο πρόγραμμα.
TOURSIB, Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, Ειδών Σπορ και Υπηρεσιών, Νοβοσιμπίρσκ, Ρωσία. Πραγματοποιείται κάθε Φεβρουάριο με Μάρτιο εδώ και 10 χρόνια. 205 εκθέτες και 1.980 εμπορικοί επισκέπτες από 16 χώρες. Συνέδρια, ημερίδες, παρουσιάσεις και workshops στο παράλληλο πρόγραμμα.
Και οι πέντε καινούριες εκθέσεις απευθύνονται στις διεθνείς αλλά και στις τοπικές αγορές και πληρούν τις προδιαγραφές, για να είναι μέλη της Ένωσης. Συμπληρώνουν έτσι τον κατάλογο των ήδη εκθέσεων – μελών από τις εξής πόλεις:
* Reiseliv, Όσλο
* PHILOXENIA, Θεσσαλονίκη
* EIBTM, Γενεύη
* World Travel Market, Λονδίνο
* BTL, Λισσαβόνα
* MATKA, Ελσίνκι
* FITUR, Μαδρίτη
* Holiday World, Πράγα
* CIS Travel Market, Αγία Πετρούπολη
* TUR, Γκέτενμποργκ
* MITT, Μόσχα
* UTAZAS, Βουδαπέστη
Ο κ. Tom Nuttley, διευθυντής της Reed Travel Exhibitions, τ. πρόεδρoς της ETTFA, και ιδρυτής της πριν από 7 χρόνια, δήλωσε ότι: "Είχα ένα όραμα για το ευρωπαϊκό τουριστικό δίκτυο, που θα μας βοηθούσε να πείσουμε τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας να συμμετέχουν στις εκθέσεις μας και να φεύγουν με την πεποίθηση ότι αξιοποίησαν τον χρόνο τους. Μέσα από τις εκθέσεις – μέλη της Ένωσης ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες εκθέτες, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους του τουρισμού καθώς και 100.000 εμπορικούς επισκέπτες.
Η Γραμματεία της Ένωσης λειτουργεί πλήρως από τον περασμένο Ιούλιο κι έχουμε ήδη αυξήσει τα μέλη μας από 12 σε 17. Η συλλογική αυτή δύναμή μας γίνεται όλο και μεγαλύτερη στους πολιτικούς και εμπορικούς κύκλους, που επηρεάζουν άμεσα της ανάπτυξη του τουρισμού της κάθε χώρας."

Η Γραμματεία της ETTFA, υπεύθυνη της οποίας είναι η κ. Wendy Walker, εγκαταστάθηκε πρόσφατα από την Πράγα στο Λονδίνο. Η κα Walker δήλωσε, πως σκοπός της είναι να καθιερώσει την ETTFA και τα μέλη της ως έναν αποτελεσματικό τρόπο εμπορικών επαφών στην τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης. Η κα Walker προγραμματίζει να το πετύχει αυτό ενδυναμώνοντας τη Διοίκηση της Ένωσης και της Γραμματείας δημιουργώντας στενή επαφή με τα ΜΜΕ, τα Τουριστικά Κέντρα Αποφάσεων και τις άλλες σχετικές Ενώσεις είτε από την έδρα της στο Λονδίνο είτε με τις επισκέψεις της στις Εκθέσεις – μέλη.
Η κα Walker πρόσθεσε "Τώρα εκπροσωπούμε σχεδόν κάθε τουριστική αγορά της Ευρώπης. Και αισιοδοξώ στο τέλος του 2001, η ομπρέλα της ETTFA να σκεπάσει τις τουριστικές εκθέσεις όλης της Ηπείρου."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024