Τελευταία νέα
ΑρχικήΗ μετα-Κόσοβο τουριστική περίοδος

Η μετα-Κόσοβο τουριστική περίοδος

“Ασθενείς βροχοπτώσεις με κατά τόπους καταστροφικό χαλάζι”. Σ’ αυτή την παρομοίωση που εύστοχα έθεσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Αριστοτέλης Διβάνης, εστιάζεται το συμπέρασμα από την έκθεση για […]

"Ασθενείς βροχοπτώσεις με κατά τόπους καταστροφικό χαλάζι". Σ’ αυτή την παρομοίωση που εύστοχα έθεσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Αριστοτέλης Διβάνης, εστιάζεται το συμπέρασμα από την έκθεση για τις επιπτώσεις της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο που παρουσιάσθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τον Τουρισμό.
Ο υπουργός Τουρισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσία προέδρων και εκπροσώπων τουριστικών φορέων-μελών του ΕΣΤ παρουσίασε τις διαπιστώσεις για τη γενική πορεία της τουριστικής ζήτησης κατά τις πρώτες μετά την έναρξη της κρίσης ημέρες, τα μέτρα που ελήφθησαν, την πορεία υλοποίησης τους, καθώς και την εκτίμηση για τη γενική πορεία της τουριστικής περιόδου 1999.
Σε γενικές γραμμές τα κυριότερα συμπεράσματα που αναφέρθηκαν ήταν τα εξής:
– Τα μέτρα που πήρε ο ΕΟΤ κρίθηκαν εύστοχα και επαρκή, αλλά όχι "σπάταλα"
– Η κινητοποίηση του ΕΟΤ ήταν τάχιστη και η έγκαιρη διάθεση κονδυλίων περιόρισε τις απώλειες
– Περιορισμένης έκτασης και σημασίας ήταν οι καθυστερήσεις στα προγράμματα συνδιαφήμισης της Ισπανίας και των χωρών Visegrad.
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για την πορεία της τουριστικής κίνησης για το 1999, αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Βόρεια Ευρώπη, Η αρχική μειωτική τάση της Ιταλίας και Γαλλίας έχει αρχίσει να αντιστρέφεται, οι αφίξεις από τις ΗΠΑ θα παρουσιάσουν αισθητή μείωση, είανι εμφανής μια έντονη αυξητική τάση της κίνησης για τα νησιά της Ρόδου, Κω και Κρήτης, έχει αρχίσει η αυξητική πορεία των αεροπορικών αφίξεων στην Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη, πτώση δείχνει να έχει η Αθήνα ειδικά για την περίοδο της κρίσης και με χαμηλότερους από τους αναμενόμενους ρυθμούς αύξησης για την υπόλοιπη χρονιά, ενώ τέλος, υπάρχει δυσχέρεια στη συγκέντρωση στοιχείων για τα ενοικιαζόμενα καταλύματα που έχουν πληγεί έντονα ιδίως σε ορισμένες περιοχές της Β. Ελλάδας όπως Κέρκυρα, Πιερία, Καβάλα, Θάσος κ.ά
Το TDN θα παρουσιάζει μέσα από τα ημερήσια δελτία του τις λεπτομέρειες από την έκθεση των τουριστικών αγορών και την πορεία τους για το 1999, αλλά και το νέο πρόγραμμα μάρκετινγκ που θα εφαρμόσει ο ΕΟΤ για την επόμενη τριετία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024