Τελευταία νέα
ΑρχικήΙδρύθηκε νέα ναυτιλιακή εταιρία

Ιδρύθηκε νέα ναυτιλιακή εταιρία

Πρόσφατα ιδρύθηκε, στην Αγγλία, μια νέα ναυτιλιακή εταιρία, η Aida Cruises, της οποίας το 51% ανήκει στην P&O, την γνωστή ναυτιλιακή εταιρία και το 49% των μετοχών ανήκει στην Arkona […]

Πρόσφατα ιδρύθηκε, στην Αγγλία, μια νέα ναυτιλιακή εταιρία, η Aida Cruises, της οποίας το 51% ανήκει στην P&O, την γνωστή ναυτιλιακή εταιρία και το 49% των μετοχών ανήκει στην Arkona Touristik.
Η Arkona Touristik με πωλήσεις 278 εκατ. γερμανικών μάρκων είναι η δεύτερη σε σειρά μεγαλύτερη γερμανική ναυτιλιακή εταιρία μετά την Hapag Lloyd Kreuzfahrten, της οποίας οι πωλήσεις είναι 303 εκατ. γερμανικά μάρκα.
Η νέα εταιρία έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο και η δομή της είναι ακριβώς ίδια με την δομή της Arkona Touristik.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της P&O, κ. Tim Harris, η εταιρία του ήθελε από καιρό να συνεργασθεί με μια εταιρία της κεντρικής Ευρώπης. Με αυτή την κίνηση η P&O θα εμποδίσει άλλες ναυτιλιακές εταιρίες μικρότερου μεγέθους να εισχωρήσουν στην γερμανική αγορά των κρουαζιέρων η οποία έχει 300.000 πελάτες το χρόνο.
Η Aida Cruises θα κάνει μια βραχυπρόθεσμη επένδυση ύψους ενός δισ. γερμανικών μάρκων ξαναγοράζοντας το πλοίο "Aida" από την Norwegian Cruise Line στις αρχές του Σεπτεμβρίου και χρηματοδοτώντας της κατασκευή δύο νέων πλοίων, τα οποία θα είναι έτοιμα το 2003.
Επίσης, μέσα στην εταιρία θα είναι και ο τουριστικός πράκτορας Seetour γεγονός που όμως θα αφήσει ανέπαφη την δομή του, όπως δήλωσε ο διευθυντής marketing της Arkona Touristik, κ. Richard Vogel.
Η Aida θα ξεκινήσει τις δραστηριότητες της την 1η Νοεμβρίου 1999, και θα εστιάσει την προσοχή της και τις λειτουργίες της μόνο στη γερμανική αγορά. Συνεργίες με τις δραστηριότητες της P&O δεν προβλέπεται να γίνουν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024