Τελευταία νέα
ΑρχικήΗμερίδα Εκπαιδευτικού Τουρισμού από το Hellenic Tours

Ημερίδα Εκπαιδευτικού Τουρισμού από το Hellenic Tours

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 1999 έγινε από τον τουριστικό οργανισμό Hellenic Tours ημερίδα με θέμα τον εκπαιδευτικό τουρισμό, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Σε αυτή την πολύ καλή πρωτοβουλία έλαβαν μέρος […]

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 1999 έγινε από τον τουριστικό οργανισμό Hellenic Tours<.> ημερίδα με θέμα τον εκπαιδευτικό τουρισμό<.>, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Σε αυτή την πολύ καλή πρωτοβουλία έλαβαν μέρος και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού τουρισμού οι Διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους στο παραπάνω θέμα.
Ο εκπαιδευτικός τουρισμός στην χώρα μας έχει περιοριστεί μόνο στην ψυχαγωγία των μαθητών. Γνωρίζοντας αυτό το γεγονός το Hellenic Tours αποφάσισε να συμβάλει στην αναβάθμιση των εκδρομών των ελλήνων μαθητών στο εσωτερικό και εξωτερικό ιδρύοντας ειδικό τμήμα εκπαιδευτικού τουρισμού.
Το Hellenic Tours κατά την έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης – Εκθέματα Αγίου Όρους μετακίνησε περισσότερους από 17.000 μαθητών, πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τη συνέπεια σε συγκεκριμένα προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Μάλιστα θα λέγαμε ότι το Hellenic Tours προσπαθεί να εισάγει μια νέα νοοτροπία για τις εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολείων, τον συνδυασμό της μάθησης και της διασκέδασης.
Εκπρόσωπος του Hellenic Tours κατά την έναρξη της ημερίδας ανέφερε ότι η μάθηση γίνεται καλύτερα όταν συνδυάζεται με την ψυχαγωγία, πράγμα το οποίο είναι πολύ γνωστό και στους εκπαιδευτικούς της χώρας, όμως στην πράξη δεν εφαρμόζεται σχεδόν ποτέ. Με την βοήθεια και τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών και των Νομαρχιών θα οργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα εκδρομών τα οποία θα συμβάλουν στην βελτίωση των γνώσεων των μαθητών.
Ο κ. Βουτσαράς, διευθυντής εκπαιδευτικού τουρισμού του Hellenic Tours, ανακοίνωσε ότι το τμήμα του έχει φτιάξει πολλά προγράμματα εκδρομών με σκοπό την γνωριμία των μαθητών με τον ιστορικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, και θρησκευτικό πολιτισμό που διαθέτει η χώρα μας.
Για αυτή τη χρονιά, τα προγράμματα θα εστιάσουν στον Μακεδονικό πολιτισμό με επισκέψεις στο Δίον, στους μακεδονικούς τάφους, στη σχολή του Αριστοτέλους και με πολλά σεμινάρια.
Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μαζικών σχολικών επισκέψεων με εστίαση στην ευαισθητοποίηση των μαθητών οι οποίοι συνήθως δεν προσέχουν σε τέτοιου είδους επισκέψεις.
Λόγω του κοινωνικού περιεχομένου της παραπάνω πρωτοβουλίας το TravelDailyNews εύχεται στον Hellenic Tours καλή επιτυχία και πολλές συμμετοχές μαθητών στα προγράμματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024