Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΚύπρος: Σχέδιο κατάρτισης εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες
Εκπαίδευση

Κύπρος: Σχέδιο κατάρτισης εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες

Έκτακτο σχέδιο κατάρτισης εργαζομένων σε Κέντρα Αναψυχής που βρίσκονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στο παραλιακό μέτωπο Πάφου, αλλά και μονάδες που βρίσκονται σε ολική ή μερική αναστολή εργασιών, εγκρίθηκε στην Κύπρο.

Έκτακτο σχέδιο κατάρτισης εργαζομένων σε Κέντρα Αναψυχής που βρίσκονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στο παραλιακό μέτωπο Πάφου και τελούν υπό αναστολή εργασιών κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2022 – Μαρτίου 2023 ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Το πρόγραμμα κατάρτισης  θα διεξάγεται ενδοεπιχειρησιακά από τις αναφερόμενες επιχειρήσεις και, κατά την περίοδο κατάρτισης, αυτές θα καταβάλλουν στους καταρτιζόμενους επίδομα κατάρτισης ίσο με τον κανονικό μισθό τους, βάσει του οποίου θα καταβάλλονται όλες οι εισφορές που εισπράττονται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παράλληλα, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα καταβάλλουν στην επιχείρηση το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται οι καταρτιζόμενοι.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε το Σχέδιο Kατάρτισης Εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται σε ολική ή μερική αναστολή εργασιών κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2022 – Μαρτίου 2023 και Ιανουαρίου 2023 – Μαΐου 2023 (για τα ξενοδοχεία ορεινών θερέτρων).

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα διεξάγεται ενδοεπιχειρησιακά από τις ξενοδοχειακές μονάδες και, κατά την περίοδο κατάρτισης, αυτές θα καταβάλλουν στους καταρτιζόμενους επίδομα κατάρτισης ίσο με τον κανονικό μισθό τους και βάσει του οποίου θα καταβάλλονται οι εισφορές που εισπράττονται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Παράλληλα, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα καταβάλλουν στην ξενοδοχειακή μονάδα, ως αρχή εφαρμογής του προγράμματος κατάρτισης, το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται οι καταρτιζόμενοι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024