Τελευταία νέα
ΑρχικήΛίγα αλλά βασικά έργα υποδομής για την Λέρο

Λίγα αλλά βασικά έργα υποδομής για την Λέρο

Λίγα έργα υποδομής χρειάζεται η Λέρος αλλά πρέπει να είναι τα βασικά τόνισε ο κ. Καμπουρόπουλος Εμμανουήλ πρόεδρος Νομαρχιακής επιτροπής τουρισμού της Ρόδου, στην ημερίδα τουρισμού που έγινε στις 2 […]

Λίγα έργα υποδομής χρειάζεται η Λέρος αλλά πρέπει να είναι τα βασικά τόνισε ο κ. Καμπουρόπουλος Εμμανουήλ πρόεδρος Νομαρχιακής επιτροπής τουρισμού της Ρόδου, στην ημερίδα τουρισμού που έγινε στις 2 Οκτωβρίου στη Λέρο.
"Η Λέρος δεν πρέπει να στοχεύει σε πολλά έργα. Τα έργα υποδομής της πρέπει να βασιστούν σε 4 άξονες. Πρώτον, στις συγκοινωνίες και τα αεροδρόμια, δεύτερον την εκπαίδευση, τρίτον στην υποδομή για θεματικό τουρισμό, και τέταρτον στην προβολή. Έχουν γίνει έργα, αλλά δεν είναι τα κύρια έργα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του νησιού δήλωσε. Χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη που να σέβεται το περιβάλλον με ποιοτικού στόχους.
Η Δωδεκάνησος έχει πάρει την σκυτάλη για την τουριστική της ανάπτυξη όμως υπάρχουν τέσσερις ταχύτητες που διαφέρουν από νησί σε νησί. Πρώτα έρχονται η Ρόδος και η Κως και μετά ακολουθούν τα μικρότερα νησιά, όπως η Λέρος. "

Ο κ. Καμπουρόπουλος είπε ότι χρειάζεται αναπτυξιακός σχεδιασμός και την ευθύνη του έχει η τοπική αυτοδιοίκηση. Η Λέρος διαθέτει πλεονεκτήματα, όπως η φυσική της ομορφιά και η παράδοση της.
Η υπάρχουσα κατάσταση χαρακτηρίζεται από προβλήματα όπως η απομόνωση.
Έχουν γίνει μέχρι στιγμής δύο έρευνες, η μία το 1989 και η άλλη το 1995. Η πρώτη αφορούσε στην αναπτυξιακή πολιτική και η δεύτερη στο ειδικό σχέδιο δράσης Λέρου.
Και στις δύο έρευνες οι προτεραιότητες για τα έργα υποδομής και τις ενέργειες ανάπτυξης παραμείναν οι ίδιες. Συγκεκριμένα, αφορούσαν στην επέκταση του αεροδρομίου, στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, το οδικό δίκτυο, τις λιμενικές εγκαταστάσεις, τις μαρίνες, και την σύνδεση Καλύμνου-Λέρου με αερογέφυρα. Επίσης, απασχόλησαν την ερευνητική ομάδα θέματα όπως οι τηλεπικοινωνίες και η αιολική ενέργεια.
Μετά την δεύτερη έρευνα έγιναν ορισμένα έργα, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμπουρόπουλος τελειώνοντας την ομιλία του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024