Τελευταία νέα
ΑρχικήΜεγάλη μείωση των Ιταλών τουριστών

Μεγάλη μείωση των Ιταλών τουριστών

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη έκθεση για τις επιπτώσεις της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, την πορεία υλοποίησης των μέτρων αντιμετώπισης της και την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου 1999, θα θιγεί ο οδικός […]

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη έκθεση για τις επιπτώσεις της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, την πορεία υλοποίησης των μέτρων αντιμετώπισης της και την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου 1999, θα θιγεί ο οδικός τουρισμός μέσω οχηματαγωγών όπως επίσης και ο θαλάσσιος τουρισμός της Αδριατικής θάλασσας. Η ΔΙ.ΤΕ.Ξ. Ιταλίας εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση έως και 15%.
Τις πρώτες μέρες του Ιουνίου υλοποιήθηκε έκτακτη διαφημιστική καμπάνια ύψους 1,6 δισ. λιρετών Ιταλίας, στο ραδιόφωνο και σε περιοδικά γενικής ύλης ή ταξιδιωτικά.
Η καμπάνια υλοποιήθηκε κανονικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Οι επιπτώσεις από την κρίση δείχνουν μια θετική τάση, με σημάδια ανάκαμψης της αγοράς στους τουριστικούς πράκτορες και της ναυτιλιακές εταιρίες. Οι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν για αδυναμία κάλυψης της ζήτησης στην Κρήτη και την Ρόδο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Επίσης η ΔΙ.ΤΕ.Ξ. δεν αποκλείει η κίνηση των μεμονωμένων να εξισορροπήσει τις απώλειες του οργανωμένου τουρισμού τους 3 πρώτους μήνες της τουριστικής περιόδου.
Σημειώνεται πάντως ότι η γενική τάση της ιταλικής αγοράς είναι η καθυστέρηση της περιόδου κρατήσεων, η οποία αρχίζει τον Μάιο και το μικρό ποσοστό των οργανωμένων τουριστών το οποίο φθάνει το 30%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024