Τελευταία νέα
ΑρχικήMillennium Bug: Και το πρόβλημα συνεχίζεται…

Millennium Bug: Και το πρόβλημα συνεχίζεται…

Παρότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα action 2000, για να λυθεί (όσο είναι βέβαια δυνατό) το πρόβλημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών με τον ερχομό της νέας χιλιετηρίδας, τα πράγματα […]

Παρότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα action 2000, για να λυθεί (όσο είναι βέβαια δυνατό) το πρόβλημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών με τον ερχομό της νέας χιλιετηρίδας, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι απολύτως αισιόδοξα.
Οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και μπορεί να συμβεί από τίποτα μέχρι τα πάντα, δήλωσε στο TravelDailyNews ο διευθυντής ανάπτυξης της SITA, κ. Μάρκος Καραμαλέγκος. Η SITA είναι η εταιρία που παρέχει επικοινωνιακή υποστήριξη σε περίπου 680 μεγάλους πελάτες οι οποίοι είναι οι κυριότερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου. Το παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εγγυάται παγκόσμια συμβατότητα στις τηλεπικοινωνίες.
H SITA έχει λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται από την χρονολόγηση της νέας χιλιετηρίδας, σε όλα της τα προϊόντα, και μάλιστα προσφέρει στους πελάτες της τεχνογνωσία για την επίλυση τους και στο δικό τους ηλεκτρονικό δίκτυο. Στο Παρίσι υπάρχει ένα «test bed», όπου όλες οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να κάνουν τεστ σε οποιοδήποτε προϊόν της SITA.
Όσον αφορά στην Ολυμπιακή Αεροπορία, πρόκειται πολύ σύντομα να επισκεφθεί αντιπρόσωπός της το Παρίσι και να κάνει ορισμένα τεστ, παρότι σύμφωνα με την γνώμη του κ. Καραμαλέγκου η Ολυμπιακή Αεροπορία διαθέτει πολύ καλό σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών και έχει από πολύ νωρίς ασχοληθεί με το θέμα και αναμένεται να το έχει λύσει.
Τι γίνεται όμως με τις αλυσιδωτές επιδράσεις, και αλληλεξαρτήσεις που παρουσιάζει το θέμα; Τι γίνεται με τον εναέριο χώρο των άλλων χωρών, όταν θα πετάει εκεί μέσα ένα αεροπλάνο και λόγω του προβλήματος με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει με το έδαφος, ή θα λαμβάνει λάθος μηνύματα από το έδαφος, ή δεν θα υπάρχουν φώτα στο αεροδρόμιο για προσγείωση; Τι γίνεται με άλλες εταιρίες-προμηθευτές αεροπορικών εταιριών που δεν έχουν κάνει τίποτα για να λύσουν το πρόβλημα;
Τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά και δυστυχώς πολλές φορές χωρίς απάντηση. Μήπως για αυτό το λόγο ο κ. Branson της Virgin σκέφτεται να δώσει άδεια σε όλο του το προσωπικό εκείνη την ημέρα για να γιορτάσει την αλλαγή της χιλιετηρίδας στο σπίτι του;
Τέτοια πράγματα συμβαίνουν μόνο μια φορά στα χίλια χρόνια…

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024