Τελευταία νέα
ΑρχικήΝέα πλοία και επεκτάσεις για την Minoan Flying Dolphins

Νέα πλοία και επεκτάσεις για την Minoan Flying Dolphins

Η διοίκηση της Minoan Flying Dolphins έκλεισε με τα ναυπηγεία Austral της Αυστραλίας option για την κατασκευή δύο επιπλέον Highspeed νέας τεχνολογίας με παράδοση το 2001. Τα δύο αυτά πλοία […]

Η διοίκηση της Minoan Flying Dolphins έκλεισε με τα ναυπηγεία Austral της Αυστραλίας option για την κατασκευή δύο επιπλέον Highspeed νέας τεχνολογίας με παράδοση το 2001. Τα δύο αυτά πλοία νέας τεχνολογίας θα προστεθούν στα τρία Highspeed της εταιρίας που ήδη κατασκευάζονται. Η παραγγελία των νέων πλοίων θα οριστικοποιηθεί μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.
Εν τω μεταξύ, τον Απρίλιο του 2000, τρεις μήνες νωρίτερα από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί, έρχεται το πρώτο από την σειρά των τριών νέων Highspeed νέας τεχνολογίας που ναυπηγούνται στα ναυπηγεία Austral.
Το πλοίο που θα δρομολογηθεί στις γραμμές των Κυκλάδων πριν από το επόμενο Πάσχα, έχει μεταφορική ικανότητα 620 επιβατών σε τρεις κατηγορίες θέσεων (VIP, Business και Economy), και 75 περίπου Ι.Χ. Έχει μήκος 72μ. περίπου και θα αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 40 κόμβων, ενώ η ανώτατη ταχύτητα του θα φτάνει του 45 κόμβους.
Τα δύο άλλα Highspeed νέας τεχνολογίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων της διοίκησης της εταιρίας με το ναυπηγείο Austral, θα βρίσκονται στην Ελλάδα στις αρχές του επόμενου Ιουνίου, έγκαιρα, πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν.
Το μεγαλύτερο από αυτά, θα έχει μήκος 92μ. (το μεγαλύτερο στο είδος του στη Μεσόγειο), μεταφορική ικανότητα 1.050 επιβατών σε τρεις θέσεις (VIP, Business και Economy), και περίπου 200 Ι.Χ. Το μικρότερο θα είναι αδελφό πλοίο αυτού και θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2000.
Το ύψος της επένδυσης για τα τρία Highspeed ανέρχεται σε 86,4 εκατ. δολάρια.
Το επιτελείο της Minoan Flying Dolphins εξετάζει την είσοδο της εταιρίας με πλοία νέας τεχνολογίας, υψηλών ταχυτήτων, όπου και ειδικεύεται, στις γραμμές της Αδριατικής.
Σύμφωνα με δηλώσεις από τη διοίκηση της εταιρίας, η επιχειρηματική αυτή κίνηση αναμένεται να αλλάξει το status quo στις γραμμές τις Αδριατικής, υλοποιώντας την φιλοσοφία της MFD, με πλοία νέας τεχνολογίας ικανά για ταχύτητες άνω των 40 κόμβων, να μειώνει το χρόνο ταξιδιού στο μισό, σε όποιες γραμμές δραστηριοποιείται.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024