Τελευταία νέα
ΑρχικήΝέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών στην Κρήτη

Νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών στην Κρήτη

Στα πλαίσια περιοδειών που πραγματοποιεί στην περιφέρεια, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Γουβάλας μετέβη το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου στην περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να επισκεφθεί τους πάσης […]

Στα πλαίσια περιοδειών που πραγματοποιεί στην περιφέρεια, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Γουβάλας μετέβη το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου στην περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να επισκεφθεί τους πάσης φύσεως τουριστικούς λιμένες που έχουν χωροθετηθεί στους τέσσερις νομούς του νησιού και βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γουβάλας επισκέφθηκε τους τουριστικούς λιμένες Παλαιοχώρας Ρεθύμνου, Αγίας Γαλήνης, Μαλίων, Ηρακλείου, Γουβιών, Αγίου Νικολάου, τα καταφύγια Γαύδου, η Τσούτσουρα, και Μόχλου και τους ξενοδοχειακούς τουριστικούς λιμένες στο Λιανό Κάβο Ρεθύμνης και στα Πηγαδάκια Ελούντας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης είχε επαφές με βουλευτές του νησιού, τον περιφερειάρχη, τους νομάρχες, δημάρχους καθώς και εκπροσώπους τουριστικών φορέων. Στις συναντήσεις αυτές ο κ. Κ. Γουβάλας τόνισε ότι, προτεραιότητα του υπουργείου και της γραμματείας Στήριξης Τουριστικών Λιμένων είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου τουριστικών λιμένων, ώστε να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες του yachting και να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση στη ζώνη ναυσιπλοίας Κρήτης (Κρητικό και Λιβυκό πέλαγος).
Στόχος της γραμματείας είναι εντός της προσεχούς τριετίας να λειτουργήσουν τουλάχιστον 1500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών στην Κρήτη, που αποτελεί αυτόνομο υποσύστημα ναυσιπλοΐας, πλαισιωμένες με σύγχρονες χερσαίες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που αποτελεί ζωτικό κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024