Τελευταία νέα
ΑρχικήΝέες βάσεις της Ryanair σε Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδο από το καλοκαίρι του 2021
Αεροπορικές εταιρείες

Νέες βάσεις της Ryanair σε Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδο από το καλοκαίρι του 2021

Με τις τρεις νέες βάσεις της στην Ελλάδα, το καλοκαίρι 2021, η Ryanair θα διαθέτει 4 επιπλέον αεροσκάφη (επένδυση 400 εκατ. δολ.) από τον Ιούλιο (δύο στην Κέρκυρα, ένα στα Χανιά και ένα στη Ρόδο) 107 δρομολόγια συνολικά, 46 νέα δρομολόγια με 243 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Η Ryanair ανακοίνωσε χτες, 23 Μαρτίου, την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, με τρεις νέες καλοκαιρινές βάσεις στην Κέρκυρα (δύο αεροσκάφη), τα Χανιά (ένα αεροσκάφος) και τη Ρόδο (ένα αεροσκάφος).  Με 46 νέα και, συνολικά, 107 δρομολόγια, αναμένεται να δώσει πρόσθετη ώθηση στην αεροπορική κίνηση και τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται και η Ευρώπη είναι έτοιμη να εγκαινιάσει στην ώρα της την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Με τις τρεις νέες βάσεις της στην Ελλάδα, το καλοκαίρι 2021, η Ryanair θα διαθέτει, σύμφωνα με την ίδια:

  • Τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη (επένδυση 400 εκατ. δολ.) από τον Ιούλιο: δύο στην Κέρκυρα, ένα στα Χανιά και ένα στη Ρόδο
  • 107 δρομολόγια, συνολικά
  • 46 νέα δρομολόγια
  • 243 πτήσεις κάθε εβδομάδα
  • 120 νέες θέσεις εργασίας

Με την τουριστική περίοδο έτοιμη να ξεκινήσει επισήμως στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου, οι έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες μπορούν από τώρα να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ακόμη χαμηλότερες τιμές, αξιοποιώντας την επιλογή της Ryanair να μην αναπροσαρμόσει τις τιμές των εισιτηρίων σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή πλάνων. Φέτος η Ryanair, με το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα στην ιστορία της -το οποίο μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2022, συνδέει τους καταναλωτές με δημοφιλείς ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς, όπως μεταξύ άλλων, η Βαρκελώνη, το Μπάρι, η Μασσαλία, η Πάφος, το Τελ Αβίβ και η Βερόνα.

Προκειμένου να γιορτάσει το γεγονός, η Ryanair προσφέρει, μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Μαρτίου και μέσα από το site Ryanair.com, εισιτήρια σε ειδικούς ναύλους για ταξίδια που θα προγραμματιστούν έως και τον Οκτώβριο του 2021.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, Jason McGuinness, δήλωσε: “Καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες, η αεροπορική κίνηση αναμένεται να εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσουμε τρεις νέες καλοκαιρινές βάσεις στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, τα Χανιά και τη Ρόδο, με τέσσερα αεροσκάφη που θα εξυπηρετούν συνολικά 107 δρομολόγια, από τα οποία 46 καινούρια, από και προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως μεταξύ άλλων, η Βαρκελώνη, το Μπάρι, η Μασσαλία, η Πάφος, το Τελ Αβίβ και η Βερόνα.

Η Ελλάδα, ως προορισμός, αποδεικνύει την αντοχή της και δείχνει αποφασισμένη να ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη του τουρισμού καθώς θα απομακρυνόμαστε από την πανδημία του COVID-19. Μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία των πρώτων ταξιδιωτικών διαδρόμων με την Κύπρο και το Ισραήλ τον Απρίλιο, καθώς και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την αναγέννηση του κλάδου του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και ακόμη χαμηλότερες τιμές, τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους επισκέπτες”.

Ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε τα εξής: “Καλωσορίζουμε την απόφαση της Ryanair να αναπτύξει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας τριών νέων καλοκαιρινών βάσεων σε Χανιά, Κέρκυρα και Ρόδο, και της έναρξης μεγάλου αριθμού νέων διεθνών δρομολογίων. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αντοχή και τις δυνατότητες της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού ακόμη και υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες. Έχοντας ολοκληρώσει ένα εκτεταμένο έργο αναβάθμισης των υποδομών στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που θα έρθουν στη χώρα μας αναζητώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ελληνικού καλοκαιριού και την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία”.”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024