Τελευταία νέα
ΑρχικήΝέο αστέρι στη συμμαχία Star Alliance

Νέο αστέρι στη συμμαχία Star Alliance

Το δίκτυο και τα μέλη της αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance επεκτείνεται. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του Μεξικού, η Mexicana, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να γίνει μέλος της συμμαχίας τον επόμενο χρόνο. […]

Το δίκτυο και τα μέλη της αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance επεκτείνεται. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του Μεξικού, η Mexicana, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να γίνει μέλος της συμμαχίας τον επόμενο χρόνο.
Η απόφαση της Mexicana να γίνει μέλος της συμμαχίας ανακοινώθηκε σε μία εκδήλωση την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο Μεξικό στην οποία συμμετείχαν πολλοί υψηλοί προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων, πελάτες των εταιριών της συμμαχίας και διοικητικά στελέχη από τις περισσότερες εταιρίες μέλη της συμμαχίας. Η Mexicana θα είναι πολύ σημαντική για την επέκταση του δικτύου της συμμαχίας. Η συμμετοχή της εξασφαλίζει περισσότερες επιλογές πτήσεων για πολλούς δημοφιλείς προορισμούς στην Λατινική Αμερική ενώ προσφέρει στους επιβάτες της Star Alliance περισσότερα δρομολόγια προς το Μεξικό.
Τα μέλη της Star Alliance είναι: η Air Canada, η Air New Zealand, η Ansett Australia, η Lufthansa, η Scandinavian Airlines Systems SAS, η Thai International, η United Airlines, και η Varig Brazilian Airlines. Τον Οκτώβριο θα γίνει μέλος και η All Nipon Airways.
Οι εταιρίες μέλη της Star Alliance έχουν εξυπηρετήσει από την δημιουργία της συμμαχίας το Μάιο του 1997, 400 εκατ. επιβάτες σε περισσότερους από 720 προορισμούς σε 110 χώρες ανά τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι κάθε 10 λεπτά κατά μέσο όρο απογειώνεται ένα αεροσκάφος της συμμαχίας.
Η Mexicana είναι μια από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1921 και εξυπηρετεί σε ετήσια βάση 7 εκατ. επιβάτες, σε 29 προορισμούς εντός του Μεξικού, 11 στις ΗΠΑ, 3 στην Κεντρική Αμερική, 3 στην Νότια Αμερική, 2 στον Καναδά και 2 στην Καραϊβική.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024