Τελευταία νέα
ΑρχικήΝέο σύστημα ασφαλείας στα διεθνή αεροδρόμια
IATA

Νέο σύστημα ασφαλείας στα διεθνή αεροδρόμια

Η παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών πρότεινε χθες ένα νέο σύστημα ελέγχου στα διεθνή αεροδρόμια ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια και ταυτόχρονα να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των επιβατών και οι ενοχλητικοί προσωπικοί έλεγχοι…

Η παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών πρότεινε χθες ένα νέο σύστημα ελέγχου στα διεθνή αεροδρόμια ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια και ταυτόχρονα να μειωθεί ο<...> χρόνος αναμονής των επιβατών και οι ενοχλητικοί προσωπικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) παρουσίασε το αποκαλούμενο σημείο ελέγχου του μέλλοντος. Πρόκειται για ένα σύστημα με το οποίο θα διοχετεύονται οι επιβάτες σε έναν από τρεις διαδρόμους ασφαλείας με βάση την αξιολόγηση της επικινδυνότητας μετά από έλεγχο των βιομετρικών τους διαβατηρίων.

“Έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τον βιομετρικό έλεγχο και το σχέδιο των τριών διαδρόμων αυτή τη στιγμή», είπε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Giovanni Bisigniani. “Ενώ ορισμένες τεχνολογίες χρειάζονται περαιτέρω ανάπτυξη, έστω με την απλή επαναδιατύπωση του τί ισχύει σήμερα, μπορούμε να δούμε μεγάλες αλλαγές σε δύο ή τρία χρόνια”, δήλωσε ο Bisigniani κατά την τελευταία ημέρα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΙΑΤΑ στη Σιγκαπούρη.

Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες δαπανούν κάθε χρόνο 7,4 δισ. δολ. για την ασφάλεια, είπε ο ίδιος, καλώντας τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν με την βιομηχανία των αερομεταφορών για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των αερομεταφορών. Οι επιβάτες θα πρέπει να μπορούν να μεταβαίνουν αξιοπρεπώς στην πύλη επιβίβασης, χωρίς να τους σταματούν, να τους κάνουν σωματικό έλεγχο, να τους βάζουν να ανοίγουν τις αποσκευές τους και, σίγουρα, να μην τους ψηλαφούν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του σημείου ελέγχου του μέλλοντος της ΙΑΤΑ, οι περισσότεροι επιβάτες θα περνούν από τον διάδρομο ασφαλείας, αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί τα διαβατήριά τους. Οι επιβάτες εκείνοι για τους οποίους δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες και που κρίνεται ότι συνιστούν κάποιο κίνδυνο θα υποβάλλονται σε επιπλέον έλεγχο. Οι επιβάτες για τους οποίους υπάρχουν επαρκή στοιχεία και που έχουν ελεγχθεί και από τις κυβερνητικές αρχές θα έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση μέσω ενός τρίτου διαδρόμου, είπε ο ίδιος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024