Τελευταία νέα
ΑρχικήΠερικοπές κάνει το Thomson Travel Group

Περικοπές κάνει το Thomson Travel Group

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις της έγκυρης αγγλικής εφημερίδας Observer η εταιρία Thomson Travel Group αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τα οποία οδηγούν σε περικοπές του κόστους και σε μειώσεις του προσωπικού. Τα μέτρα […]

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις της έγκυρης αγγλικής εφημερίδας Observer η εταιρία Thomson Travel Group αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τα οποία οδηγούν σε περικοπές του κόστους και σε μειώσεις του προσωπικού. Τα μέτρα θα ληφθούν πριν από το τέλος του χρόνου, και η απόφαση πάρθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί μια οικονομική κρίση, η οποία θα ακολουθούσε την μείωση των κρατήσεων και την πτώση των πωλήσεων. Άλλωστε το πρόβλημα έχει φανεί και από την πτώση που έχει σημειώσει και η μετοχή της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο city του Λονδίνου, τα παραπάνω μέτρα είναι μόνο η αρχή. Η εταιρία έχει ήδη προσλάβει συμβούλους για να προχωρήσει σε ανασχεδιασμό της εταιρίας και αλλαγή της δομής της από τα χαμηλότερα μέχρι και τα υψηλότερα επίπεδα. Οι έλεγχοι γίνονται σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρίας, το tour operating, την Britannia Airways, και τα 800 καταστήματα λιανικής πώλησης Lunn Poly.

Ο γενικός διευθυντής του Group κ. Roger Burnell ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι είναι σημαντικότερο για την εταιρία να έχει κέρδη, από το να είναι ο μεγαλύτερος tour operator στην Αγγλία. Η εταιρία ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 1999 ζημιές πριν από τους φόρους 5,1 εκατ. λίρες και μετά από τους φόρους 7,7 εκατ. λίρες. Αντίστοιχα το 1998 είχε 5,7 εκατ. λίρες κέρδη πριν από τους φόρους και 4,1 εκατ. λίρες μετά από τους φόρους. Παρόλα αυτά στις 11 Οκτωβρίου θα δώσει το ίδιο μέρισμα ανά μετοχή που είχε δώσει και το 1998, δηλαδή 0,75 λίρες Αγγλίας ανά μετοχή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024