Τελευταία νέα
ΑρχικήΠιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002 για το ξενοδοχείο Καψής Θεσσαλονίκης

Πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002 για το ξενοδοχείο Καψής Θεσσαλονίκης

Με Πιστοποιητικό Ποιότητας κατά EN ISO 9002, πιστοποιήθηκε πρόσφατα το ξενοδοχείο Καψής Θεσσαλονίκης από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV Nοτίου Γερμανίας. Στην Θεσσαλονίκη το ξενοδοχείο Καψής είναι το πρώτο ξενοδοχείο […]

Με Πιστοποιητικό Ποιότητας κατά EN ISO 9002, πιστοποιήθηκε πρόσφατα το ξενοδοχείο Καψής Θεσσαλονίκης από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV Nοτίου Γερμανίας. Στην Θεσσαλονίκη το ξενοδοχείο Καψής είναι το πρώτο ξενοδοχείο που είναι πιστοποιημένο κατά EN ISO 9002.

Το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας, εγκαταστάθηκε από το ξενοδοχείο από τις αρχές του 1998 όπου και τέθηκε σε λειτουργία η διαδικασία για την καταγραφή των διαδικασιών που αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς τον πελάτη. Στο πλαίσιο εφαρμογής του, έχουν καταγραφεί και εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες και προδιαγραφές που άπτονται της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, την υγιεινή και την ασφάλεια προσωπικού και πελατών.

Στόχος του Καψής, είναι να χρησιμοποιήσει το Σύστημα ως μέσο βελτίωσης, με την βεβαιότητα ότι στα επόμενα τρία χρόνια θα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές τροποποιήσεις του, ως προς την αύξηση του ήδη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρει το ξενοδοχείο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την εποικοδομητική επεξεργασία των αποτελεσμάτων των εσωτερικών και των εξωτερικών επιθεωρήσεων που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην επιχείρηση και πάντα υπό την εποπτεία του πολύ σημαντικού Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας.

Τα προσωπικό όλων των τμημάτων του ξενοδοχείου εκπαιδεύεται συνεχώς και ενθαρρύνεται, ώστε να υποστηρίζει με θετική προσήλωση μέσω μιας συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης, τον στόχο ποιότητας. Η Διεύθυνση από την μεριά της δεσμεύεται να παρέχει τους πόρους και τα μέσα που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστα είναι τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα τα οποία έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τη σειρά προτύπων ΕΝ ISO 9000. Είναι ωστόσο εμφανές πλέον, ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων στον τουριστικό χώρο, θα προσπαθήσουν να πιστοποιηθούν, αφού η σχετική πιστοποίηση θα αποτελεί σοβαρό κριτήριο στην επιλογή των συνεργατών όλων των μεγάλων εταιρειών και tour operators.

Επίσης, το Αστόρια Καψής, στο Ηράκλειο Κρήτης, το δεύτερο ξενοδοχείο της αλυσίδας ετοιμάζεται για ανάλογη πιστοποίηση. Βρίσκεται ωστόσο στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας του.

Στην αλυσίδα θα ενταχθούν σύντομα και άλλα δύο ξενοδοχεία. Το Καψής Μπρίστολ, στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης και το Δελφοί στην Αθήνα.

Το Καψής Μπρίστολ βρίσκεται αυτή την στιγμή στην διαδικασία αναπαλαίωσης του, αφού πρόκειται για διατηρητέο και ιστορικό κτήριο της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα του 2000.

Το ξενοδοχείο Δελφοί, στην Αθήνα θα ακολουθήσει σύντομα. Οι εργασίες αναπαλαίωσής του, μιας και είναι και αυτό διατηρητέο, αναμένεται να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023