Τελευταία νέα
ΑρχικήΠολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία
Σαράντα τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία

Σε σφάλμα του πιλότου οφείλεται πιθανότατα η συντριβή αεροσκάφους προχθες το βράδυ, στη βορειοδυτική Ρωσία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής […]

Σε σφάλμα του πιλότου οφείλεται πιθανότατα η συντριβή αεροσκάφους προχθες το βράδυ, στη βορειοδυτική Ρωσία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι<...>, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ. “Από τα αρχικά στοιχεία είναι σαφές ότι υπήρξε σφάλμα του πιλότου -υπό κακές καιρικές συνθήκες άλλαξε πορεία προς τα δεξιά του διαδρόμου και υπό συνθήκες ομίχλης έψαχνε το διάδρομο οπτικά μέχρι την τελευταία στιγμή (και) δεν τον βρήκε”, δήλωσε ο Ιβανόφ από τη Γαλλία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη μαζί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 52 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, 44 σκοτώθηκαν και 8 έχουν τραυματιστεί”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου στο πρακτορείο ειδήσεων RΙΑ Novosti.

Το αεροσκάφος, ένα Tu-134, που ανήκει στην αεροπορική εταιρεία RussAir, επιχείρησε να προσγειωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε αυτοκινητόδρομο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο του Πετροζαντόφσκ. Εξαιτίας του σοκ της πρόσκρουσης, το αεροσκάφος διερράγη και ανεφλέγη. Τα πτώματα των επιβαινόντων διασκορπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, διευκρινίζοντας ότι το αεροσκάφος κινδύνεψε κατά την επείγουσα προσγείωσή του να πέσει σε κτίρια κατοικιών.

Οκτώ αλλοδαποί, καθώς και ένας διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου ρωσικής υπηκοότητας, περιλαμβάνονται μεταξύ των 44 νεκρών της συντριβής του ρωσικού Tu-134 χθες το βράδυ στην Καρελία, στη βορειο-δυτική Ρωσία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ένας Σουηδός, ένας Ολλανδός και δύο Ουκρανοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο των νεκρών, καθώς και μία τετραμελής οικογένεια ρωσικής και αμερικανικής υπηκοότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Οι οκτώ τραυματίες του αεροπορικού δυστυχήματος νοσηλεύονται με εγκαύματα. Επτά βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Μεταξύ τους, περιλαμβάνεται ένα παιδί 10 ετών.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Μόσχα-Πετροζαντόφσκ, την πρωτεύουσα της Καρελίας, που συνορεύει με τη Φινλανδία. Σύμφωνα με το Interfax, έχουν περισυλλεγεί τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024