Τελευταία νέα
ΑρχικήΠρόγραμμα Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών στην Κύπρο: Τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία
Κύπρος

Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών στην Κύπρο: Τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 100 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου ενημερώνει ότι έχει ανεβεί στην ιστοσελίδα visitcyprus.com ο κατάλογος ξενοδοχείων του Προγράμματος Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών, όπως και η σχετική πληροφόρηση.

Το Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Διακοπών ισχύει για την περίοδο από την 1η Μαϊου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2022, απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:
α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,
β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Δικαιούχοι του Προγράμματος, μετά και από την σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 100 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Για την περίοδο από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι και την 9η Ιουνίου η ελάχιστη παραμονή θα είναι τα 2 βράδια και για την περίοδο από την 10η Ιουνίου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου θα είναι τα 3 βράδια. Η μέγιστη διαμονή ανά κράτηση θα καθοριστεί στα 7 βράδια.

Το Πρόγραμμα θα προνοεί την καταβολή επιχορήγησης ύψους 20 ευρώ ανά δωμάτιο, ανά ημέρα.

Για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλη την Κύπρο, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του ή με τα τουριστικά γραφεία για τη διενέργεια κράτησης.

To Υφυπουργείο Τουρισμού δε θα εμπλέκεται σε θέματα προκαταβολής για τις κρατήσεις διαμονής. Οι δικαιούχοι θα υποχρεώνονται κατά την άφιξη στο τουριστικό κατάλυμα να προσκομίσουν στον επιχειρηματία, έγγραφο που θα αποδεικνύει τη μόνιμη διεύθυνση διαμονής τους  και να συμπληρώνουν την σχετική δήλωση διαμονής.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023