Τελευταία νέα
ΑρχικήΠρόκληση για τις αεροπορικές εταιρίες ο "ιός" της χιλιετίας

Πρόκληση για τις αεροπορικές εταιρίες ο "ιός" της χιλιετίας

Πρόκληση αποτελεί για τους υπεύθυνους μηχανοργάνωσης των αεροπορικών εταιριών το πρόβλημα αναγνώρισης του έτους 2000 από τα κομπιούτερ, γνωστού ως ο “ιός” της χιλιετίας (Y2K). Αν και όλες οι αεροπορικές […]

Πρόκληση αποτελεί για τους υπεύθυνους μηχανοργάνωσης των αεροπορικών εταιριών το πρόβλημα αναγνώρισης του έτους 2000 από τα κομπιούτερ, γνωστού ως ο "ιός" της χιλιετίας (Y2K).
Αν και όλες οι αεροπορικές εταιρίες έχουν δύο και τρία χρόνια πριν αρχίσει τις ενέργειες για να λύσουν το πρόβλημα, αρκετές είναι αυτές που καλού-κακού δεν θα πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους πάνω στην αλλαγή της χιλιετίας.
Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρία των Learjet έχει ήδη προσαρμόσει χωρίς πρόβλημα όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της ώστε να είναι συμβατά με το 2000.
Ειδικότερα, όλα τα συστήματα της Aegean που σχετίζονται με τα: Aircraft Flight Guidance Systems (FGS), Aircraft Flight Management Systems, Aircraft Navigation Systems (B-RNAV, GPS, GNS κ.λπ), All on board electronic systems, All ground computer assisted or computer based systems.
Επιπλέον, η SITA έχει βεβαιώσει ότι τα συστήματα CRS (Computer Reservations Systems) και DCS (Departure Control Systems) έχουν ήδη προσαρμοστεί με επιτυχία, ανάλογα.
Η Aegean Airlines έχει αποφασίσει ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά όλες τις πτήσεις της στις 31 Δεκεμβρίου 1999, χωρίς όμως να αναφέρει αν θα έχει πτήση πάνω στην αλλαγή της χρονιάς που είναι και το ζητούμενο.
Αντίθετα, η Air Greece, αν και έχει πλήρως λύσει το πρόβλημα του 2000 σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης της, έχει ανακοινώσει ότι τη συγκεκριμένη ώρα της αλλαγής της χιλιετίας δεν θα πραγματοποιήσει πτήσεις, όπως θα κάνουν και άλλες εταιρίες άλλωστε μεταξύ των οποίων η πολωνική LOT και η βρετανική Virgin.
Η επίσημη θέση των εταιριών που δεν θα πραγματοποιήσουν πτήσεις είναι ότι τη συγκεκριμένη ώρα δεν θα υπάρχουν οι απαραίτητες πληρότητες που να δικαιολογούν την πραγματοποίηση πτήσης, μιας και οι περισσότεροι θα βρίσκονται ήδη στον προορισμό που θα θέλουν να γιορτάσουν την αλλαγή της χιλιετίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024
13/02/2024