Τελευταία νέα
ΑρχικήΡαγδαία ανάπτυξη του WiFi εν πτήσει το 2015 – και συνεχίζεται δυναμικά
Αερομεταφορές

Ραγδαία ανάπτυξη του WiFi εν πτήσει το 2015 – και συνεχίζεται δυναμικά

Εξήντα αεροπορικές σε όλο τον κόσμο προσφέρουν πλέον Wi-Fi στα αεροσκάφη τους – και τουλάχιστον το 78% των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών.

Η πλατφόρμα Routehappy έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια διεθνή αναφορά της για το In-Flight Wi-Fi. Ενώ το 2014 ήταν χρονιά “απογείωσης” του in-flight παγκοσμίως, το 2015 ακόμη περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προχωρούν σε συνδεσιμότητα εν πτήσει και βελτιώνουν την ποιότητα και την ταχύτητα του Wi-Fi.

Μερικά από τα συμπεράσματα της μελέτης της Routehappy είναι τα ακόλουθα:

  • Εξήντα αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο προσφέρουν τώρα εν πτήσει Wi-Fi στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη.
  • Οι τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ προσφέρουν τις περισσότερες διαθέσιμες available seat miles (ASMs) με Wi-Fi από όλες οι τις αεροπορικές εταιρείες και επιπλέον:
  • Η Delta προσφέρει τις πιο πολλές ASMS με τουλάχιστον μία πιθανότητα Wi-Fi, πάνω από την United και την American, αλλά οι δύο ανταγωνιστές έχουν σχεδόν κλείσει το “χάσμα”.
  • Η United προσφέρει την πιο πολλές ASMs μακρινών αποστάσεων (> 2.800 μίλια) με τουλάχιστον μία πιθανότητα Wi-Fi ανάμεσα στις τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, και παραμένει (για τώρα) η μόνη μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία με την καλύτερη συνδεσιμότητα.
  • Η American Airlines επέκτεινε την κάλυψή της, σε σχεδόν 350 αεροσκάφη με δυνατότητα Wi-Fi, μέσω της συγχώνευσής της με την US Airways το 2015.
  • Η Virgin America παραμένει η μόνη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ με Wi-Fi σε σχεδόν το 100% των πτήσεών της.
  • Από όλες τις αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, η Emirates και η Lufthansa είναι πρώτες στην προσφορά Wi-Fi σε μεγάλες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
  • Πολλές αεροπορικές εταιρείες εκτός των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Aer Lingus, της Aeroflot, της Etihad, της Garuda, της Iberia, της Japan Airlines, της Norwegian, της SAS και της Scoot διαθέτουν πλέον σημαντικές προσφορές Wi-Fi.
  • Πέρυσι, η καλύτερη δυνηατή συνδεσιμότητα Wi-Fi ήταν διαθέσιμη σε λιγότερο από το 1% των αμερικανικών πτήσεων. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στο 6% του προσφερόμενου εν πτήσει Wi-Fi παγκοσμίως σήμερα.
  • Αρκετές εταιρείες έχουν ήδη αναβάθμίσει τα αεροσκάφη με εν πτήσει Wi-Fi “τρίτης γενιάς”.
  • Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες που αγωνίστηκαν για να προσφέρουν εν πτήσει Wi-Fi από νωρίς, διέκοψαν τις δραστηριότητές τους ή καθήλωσαν αυτά τα αεροσκάφη λόγω οικονομικών ζητημάτων, όπως η Transaero και η Skymark.
  • Η πτήση Νέα Υόρκη – Ντουμπάι είναι η πιο συνδεδεμένη από τις πλέον πολυσύχναστες διαδρομές μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, ενώ η πτήση Λονδίνο – Χονγκ Κονγκ η λιγότερο συνδεδεμένη.

Το 2015, η δημοτικότητα, η ζήτηση και ην ποιότητα του εν πτήσει Wi-Fi αυξήθηκαν δραματικά. Από την τελευταία έκθεση της Routehappy τον Ιανουάριο του 2015, πολλές αεροπορικές εταιρείες ακόμη δεν έχουν ακόμη συγκεκριμένα σχέδια για εν πτήσει Wi-Fi σε όλο το στόλο των αεροσκαφών τους. Κατά το παρελθόν έτος ωστόσο, περισσότερες αεροπορικές εταιρείες από ποτέ έχουν αρχίσει ή έχουν προγραμματήσει μεγάλες αναβαθμίσεις του στόλου τους.

Routehappy Global State of in-Flight WiFi 2016 Infographic

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024