Τελευταία νέα
ΑρχικήΣυνεχίζονται οι μειώσεις προμηθειών, αλλά και οι πράκτορες απαντούν

Συνεχίζονται οι μειώσεις προμηθειών, αλλά και οι πράκτορες απαντούν

Μετά την ανακοίνωση νέων μειώσεων των προμηθειών από την Air France και την KLM, η Ένωση των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, American Society of Travel Agents (ASTA), ανακοίνωσε ότι θα πολεμήσει […]

Μετά την ανακοίνωση νέων μειώσεων των προμηθειών από την Air France και την KLM, η Ένωση των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, American Society of Travel Agents (ASTA<.>), ανακοίνωσε ότι θα πολεμήσει ακόμα και με ένδικα μέσα της μειώσεις των προμηθειών.
Συγκεκριμένα, η Air France και η Northwest/KLM ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι το ποσοστό της προμήθειας που θα δίνεται από τις εταιρίες στους τουριστικούς πράκτορες θα είναι 5%, σε όλες τις πτήσεις των οποίων τα εισιτήρια θα εκδίδονται στις ΗΠΑ. Επίσης, και η Continental από τις 12 Οκτωβρίου δίνει προμήθεια 5% στα εισιτήρια που εκδίδουν οι τουριστικοί πράκτορες.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η ASTA ψήφισε υπέρ της λήψης μέτρων εναντίων των αεροπορικών εταιριών που κάνουν μεγάλες μειώσεις στις προμήθειες, δηλώνοντας ότι αυτές οι κινήσεις αποτελούν άδικη μέθοδο ανταγωνισμού. Επίσης, καλεί τα CRS να συνεργασθούν με τους πράκτορες και την ASTA για να βρεθούν τρόποι να βοηθηθούν οι πράκτορες σε αυτή τους την μάχη. Ο πρόεδρος της ASTA κ. Joe Galloway ανακοίνωσε ότι αν δεν το πράξουν, τότε θα σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρίες και οι ιδιοκτήτες τους επεμβαίνουν στις διαδικασίες και στην λειτουργία τους.
Η ASTA δηλώνει εγγράφως ότι αν αυτή η στρατηγική των αεροπορικών εταιριών είναι επιτυχής, αυτόματα οι καταναλωτές-επιβάτες θα πληρώνουν περισσότερα χρήματα και θα λαμβάνουν λιγότερη εξυπηρέτηση γιατί δεν θα έχουν πρόσβαση σε ανταγωνιστική ενημέρωση. Η ASTA θα δημιουργήσει μια υπηρεσία συμβουλών για να δίνει βοήθεια και συμβουλές σε όλους τουριστικούς πράκτορες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024