Τελευταία νέα
ΑρχικήΣυνέδριο στην Ύδρα για την ενέργεια και το περιβάλλον στα ξενοδοχεία της Μεσογείου

Συνέδριο στην Ύδρα για την ενέργεια και το περιβάλλον στα ξενοδοχεία της Μεσογείου

Συνέδριο με θέμα “Η Ενέργεια και το Περιβάλλον στον Ξενοδοχειακό Τομέα της Μεσογείου” πραγματοποιείται στην Ύδρα από τις 14-15 Οκτωβρίου 1999, στο ξενοδοχείο Μπρατσέρα, από την γενική διεύθυνση για την […]

Συνέδριο με θέμα "Η Ενέργεια και το Περιβάλλον στον Ξενοδοχειακό Τομέα της Μεσογείου" πραγματοποιείται στην Ύδρα από τις 14-15 Οκτωβρίου 1999, στο ξενοδοχείο Μπρατσέρα, από την γενική διεύθυνση για την Ενέργεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Κ.Α.Π.Ε.
Στόχοι του συνεδρίου είναι αφ' ενός η πληροφόρηση των κυρίων παραγόντων της αγοράς όπως ξενοδόχοι, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, και σύμβουλοι και χρηματοδοτικοί οργανισμοί, και αφ' ετέρου η εστίαση στην αυξανόμενη τάση για πρωτοβουλίες και χρηματοδοτικούς μηχανισμούς οι οποίοι θα ενδυναμώσουν την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.
Ο στόχος αυτός είναι σε αντιστοιχία και με τις προτεραιότητες του προγράμματος "ενέργεια, περιβάλλον, και αειφόρος ανάπτυξη" του πέμπτου προγράμματος πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να παρακολουθήσουν υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων καθώς και εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού και ενεργειακού τομέα από τις χώρες της Μεσογείου.
Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κ. Μάρκος Δαμασιώτης από το ΚΑΠΕ με θέμα "διαμόρφωση στρατηγικής για εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον ξενοδοχειακό τομέα της Μεσογείου", o κ. Αθανάσιος Τζιόλας από την γενική διεύθυνση για την Ενέργεια της Ε.Ε. με θέμα "Χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για πράσινα κτίρια", ο καθηγητής Luis Roriz από το Instituto Superior Tecnico, της Πορτογαλίας, με θέμα "αποκατάσταση κτιρίων στις τουριστικές περιοχές της Μεσογείου" και ο καθηγητής Antonio Scipioni από το πανεπιστήμιο της Padova της Ιταλίας με θέμα "εφαρμογή του κανονισμού EMAS στον τουριστικό τομέα, η περίπτωση της Bibione".
Επίσης, θα δώσουν διαλέξεις και άλλοι ομιλητές από διάφορες χώρες της Μεσογείου, όπως Τυνησία, και Ισπανία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024