Τελευταία νέα
ΑρχικήThomson Travel Group: Ποιος ανήκει σε ποιόν στην Αγγλική αγορά

Thomson Travel Group: Ποιος ανήκει σε ποιόν στην Αγγλική αγορά

Με τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει -ιδίως στην αγγλική αγορά- του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των τουριστικών πρακτόρων, των αεροπορικών και των ναυτιλιακών γραμμών, η παρακολούθηση του ποιος ανήκει σε ποιόν […]

Με τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει -ιδίως στην αγγλική αγορά- του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των τουριστικών πρακτόρων, των αεροπορικών και των ναυτιλιακών γραμμών, η παρακολούθηση του ποιος ανήκει σε ποιόν έχει γίνει αρκετά δύσκολη.
Το TravelDailyNews θα προσπαθήσει καταγράφει αυτές τις αλλαγές ξεκινώντας με τον Thomson Travel Group και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί.
Στον Thomson Travel Group, μετά από 25 χρόνια παρουσίας στην τουριστική βιομηχανία ανήκουν τρεις αεροπορικές γραμμές, η Britannia Airways, η Britannia Scandinavia, και η Britannia Airways GMBH στην Γερμανία. Η Britannia Airways είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανεξάρτητη αεροπορική εταιρία ναυλωμένων πτήσεων στην Αγγλία και ιδρύθηκε το 1962. Ο στόλος της Britannia διαθέτει 42 Boeing 757’s/767’s και A320 Airbus, και εξυπηρετεί 8 εκατ. επιβάτες το χρόνο.
Το Thomson Travel Group πουλάει πάνω από 4 εκατομμύρια διακοπές το χρόνο, κάθε μέρα ταξιδεύουν πάνω από 21.000 πελάτες του και έχει ναυλωμένες πτήσεις από 21 αεροδρόμια της Αγγλίας. Έτσι η Thomson έχει περίπου το ένα τρίτο της αγοράς της Αγγλίας σε διακοπές.
Επίσης, του ανήκουν τέσσερα κρουαζιερόπλοια, των οποίων ο αριθμός θα γίνει 6 το 2000. Η εταιρία έχει μπει από τον Μάιο του 1998 στο Χρηματιστήριο της Αγγλίας, και διαιρείται στην Thomson Holidays Limited, την Lunn Poly, την TTG Independent Holidays Group η οποία διαιρείται σε πολλές εταιρίες.
Τα σημεία της λιανικής του πώλησης, τα γνωστά retails είναι τα Lunn Poly, τα οποία ανήκουν στον Thomson από το 1972. Τα κεντρικά γραφεία του Lunn Poly βρίσκονται στο Leamington Spa. Συνολικά διαθέτει 795 τέτοια καταστήματα σε όλη την Αγγλία, στους κυριότερους εμπορικούς δρόμους.
Το TTG Independent Holidays Group περιλαμβάνει το Holiday Cottages Group, και την δυνατότητα για διαμονή σε περισσότερα από 4000 ξενοδοχεία, με την βοήθεια του TTG Hotels.
Επίσης, είναι ιδιοκτήτης 11 υποκαταστημάτων Sibbald Travel και 34άρων Callers Pegasus. Ακόμα, διαθέτει τα Travel House στην Νότιο Ουαλία, και πολύ πρόσφατα αγόρασε έξι υποκαταστήματα της φίρμας James Travel, τα οποία και μετονόμασε σε James Travel House.
Στην Αγγλία διαθέτει πληθώρα τουριστικών εταιριών καλύπτοντας μεγάλη γκάμα από τουριστικά προϊόντα. Άλλωστε η κάθετη αλλά και η οριζόντια ολοκλήρωση είναι το βασικό σημείο της στρατηγικής της επιχείρησης.
Παραθέτουμε τις κυριότερες από αυτές. Thomson Holidays και Portland Direct, Country Holidays, English Country Cottages, Blakes Cottages και Blakes Boating. Επίσης, διαθέτει Country Cottages και στην Γαλλία. Ακόμα, του ανήκει το Magic Travel Group, το Simply Travel, το Headwater Holidays, το Thomson Breakaway Cities και Short Brakes. Τέλος, στον Thomson ανήκει και ο όμιλος εταιριών Crystal με το Crystal Holidays, το Jetsave, το Jersey Travel Services, το Greyhound International, και το Tropical Places.
Όσον αφορά τις ξένες χώρες, στην Ιρλανδία έχει το Budget Travel, το Via Group στην Νορβηγία, και στις Σκανδιναβικές χώρες το Fritidsresor Group.
Τα κεντρικά γραφεία του Thomson Travel Group είναι στην πόλη Camden βόρεια του Λονδίνου από όπου γίνονται και οι περισσότερες διοικητικές εργασίες. Η εταιρία έχει γραφεία και στον Birmingham και στο Manchester από όπου δίνεται βοήθεια στους τουριστικούς πράκτορες και γίνονται και πωλήσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό των υπαλλήλων δουλεύουν στους διάφορους προορισμούς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024