Τελευταία νέα
ΑρχικήΤο αθηναϊκό κοινό υποδέχθηκε την έκθεση 'Μικροί Οινοποιοί 2019'
Εκθέσεις

Το αθηναϊκό κοινό υποδέχθηκε την έκθεση 'Μικροί Οινοποιοί 2019'

Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες, οινόφιλοι και επαγγελματίες, που ήρθαν για να γνωρίσουν από κοντά τα 44 οικογενειακά οινοποιεία του Συνδέσμου, αρκετά από τα οποία λάμβαναν πρώτη φορά μέρος σε έκθεση.

Η διήμερη επίσημη “πρώτη” έκθεση κρασιών των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση οινόφιλων και επαγγελματιών.

O χώρος του The Hub Events που φιλοξένησε φέτος για πρώτη φορά την έκθεση των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας γέμισε με κόσμο από τις πρώτες ώρες της έκθεσης. Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες, οινόφιλοι και επαγγελματίες που ήρθαν για να γνωρίσουν από κοντά τα 44 οικογενειακά οινοποιεία του Συνδέσμου, αρκετά από τα οποία λάμβαναν πρώτη φορά μέρος σε έκθεση, και να δοκιμάσουν δυσεύρετα, αξιόλογα κρασιά με προσωπικότητα, από όλη την Ελλάδα.

Το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε την έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο οποίος ξεναγήθηκε στα περίπτερα των οινοποιείων από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας, κ. Θάνο Ντούγκο και συνομίλησε με τους οινοποιούς για θέματα του αμπελοοινικού τομέα.

Η έκθεση της Κυριακής πλαισιώθηκε από δύο αξιόλογα σεμινάρια. Το πρώτο σεμινάριο με εισηγητή τον συγγραφέα και δημοσιογράφο κ. Νίκο Μάνεση είχε θέμα τα “Ακατέργαστα Διαμάντια του Ελληνικού Αμπελώνα”, ενώ το δεύτερο, με εισηγητή τον βραβευμένο οινοχόο και οινολόγο κ. Άρη Σκλαβενίτη ανέδειξε τις αλλαγές που παρουσιάζουν έξι δημοφιλείς ελληνικές ποικιλίες δοκιμασμένες σε διαφορετικά ποτήρια.

Τα σεμινάρια που πλαισίωσαν τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης ξεκίνησαν με το master class για τα παλαιά αμπέλια του κ. Γιάννη Kαρακάση, Master of Wine και συνέχισαν με αυτό του κ. Γρηγόρη Μιχαήλου, Dip WSET, που παρουσίασε αντισυμβατικά κρασιά που κοντράρουν τις μέχρι τώρα αντιλήψεις και τους κανόνες.

Τυχεροί επισκέπτες κληρώθηκαν για δώρα, όπως φιάλες Magnum, αναμνηστικά ποτήρια, δωρεάν εισιτήρια και ένα μοναδικό δείπνο με οινοποιό του Συνδέσμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024