Τελευταία νέα
ΑρχικήΒελτιώνοντας τις επιδράσεις του τουρισμού

Βελτιώνοντας τις επιδράσεις του τουρισμού

Με τη βελτιστοποίηση των τουριστικών επιδράσεων και τις εφαρμογές στο σχεδιασμό και τη διαχείριση των τουριστικών προορισμών θα ασχοληθεί το τρίτο ετήσιο φόρουμ για την τουριστική ανάπτυξη που πραγματοποιείται στο […]

Με τη βελτιστοποίηση των τουριστικών επιδράσεων και τις εφαρμογές στο σχεδιασμό και τη διαχείριση των τουριστικών προορισμών θα ασχοληθεί το τρίτο ετήσιο φόρουμ για την τουριστική ανάπτυξη που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, την 1η Δεκεμβρίου του 1999.
Το φόρουμ με τίτλο: "Optimising tourism impacts: Implication for planning and management of destinations" διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του, το τμήμα τουρισμού, του πανεπιστημίου του Westminster και συντονίζει ο Δρας Δημήτρης Μπούχαλης.
Το φόρουμ θα εξετάσει τις τεχνικές και τις μεθοδολογίες για την αξιολόγηση και την μέτρηση των επιδράσεων του τουρισμού παρέχοντας καθοδήγηση σε όσους ασχολούνται με τον σχεδιασμό και τη διοίκηση.
Στη διάρκεια του φόρουμ θα τεθούν οι βάσεις για περαιτέρω έρευνα στο θέμα και θα αναλυθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που θα αντιμετωπίσουν οι τουριστικοί προορισμοί και οι τουριστικές επιχειρήσεις ενόψει της νέας χιλιετίας.
Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και τις συζητήσεις το φόρουμ θα διευκολύνει την διακίνηση των ιδεών μεταξύ διαπρεπών ερευνητών και ακαδημαϊκών με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας.
Μεταξύ των ομιλητών είναι καθηγητές-εκπρόσωποι πανεπιστημίων από τη Μεγάλη Βρετανία και την Πορτογαλία, εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών, και tour operators.
Η ελληνική παρουσία θα εκπροσωπηθεί -εκτός από τον συντονιστή Δρα Δ. Μπούχαλη- από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ανδριώτη του πανεπιστημίου του Bournemouth που θα αναλύσει την εκδοχή των κατοίκων της Κρήτης για την τουριστική ανάπτυξη, και από τον Noel Josephides, πρόεδρο του Association of Independent Operators-AITO, ο οποίος θα αναπτύξει τις μεθόδους επικοινωνίας των προορισμών με τους tour operators για μια επιτυχή συνεργασία.
Το παράδειγμα της Κύπρου για την βελτιστοποίηση των επιδράσεων του τουρισμού θα αναπτύξει ο διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού στο Λονδίνο κ. Ορέστης Ροσσίδης.
Ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει και η ομιλία του καθηγητή Alan Clark, του πανεπιστημίου του Derby -το οποίο αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Mediterranean College- στην οποία θα αναπτύξει τις μεθοδολογίες για την αξιολόγηση των πολιτιστικών επιδράσεων, θέμα το οποίο ταιριάζει στη νέα εικόνα του ελληνικού τουρισμού για "ήλιο-θάλασσα-πολιτισμό".
Οι εργασίες του φόρουμ θα διαρκέσουν από τις 09:00 έως και τις 19:00.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024