Τελευταία νέα
ΑρχικήΥποψήφια για βραβείο του UNWTO η Λάρνακα
Κύπρος

Υποψήφια για βραβείο του UNWTO η Λάρνακα

Η πρωτοβουλία των πολιτιστικών περιπάτων στη Λάρνακα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τα βραβεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην κατηγορία 'Awards for Excellence and Innovation in Tourism 2013'.

Υποψηφιότητα για τα βραβεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην κατηγορία “Awards for Excellence and Innovation in Tourism 2013”, έθεσε η Λάρνακα μέσω της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, η οποία και πρόβαλε την πρωτοβουλία – καινοτομία των πολιτιστικών περιπάτων, που άρχισαν να υλοποιούνται εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η κα Νανά Ασμένη Παύλου, εκπρόσωπος Τύπου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας “η υποψηφιότητα της Λάρνακας στηρίζεται από υποστηρικτικές επιστολές του ΚΟΤ, του Δήμου και του τοπικού Επιμελητηρίου. Η πρωτοβουλία των  πολιτιστικών περιπάτων στη Λάρνακα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τα βραβεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (στη συγκεκριμένη κατηγορία), καθότι πρόκειται για μια αειφόρο πρωτοβουλία, η οποία ενημερώνει τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες της πόλης για την πλούσια ιστορία της Λάρνακας, καθώς και τη σημασία του κάθε σημείου ενδιαφέροντος ξεχωριστά”.

Η κα Ασμένη – Παύλου σημείωσε ακόμη: “Οι πολιτιστικοί περίπατοι βοηθούν ώστε να ‘ενωθούν’ όλα τα αξιοθέατα εντός της πόλης, ακόμα κι εκείνα που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα. Παράλληλα, ενισχύουν την εμπειρία του τουρίστα και δείχνουν ξεκάθαρα το συγκριτικό πλεονέκτημα της Λάρνακας, ως ένας συμπαγής προορισμός, όπου κάποιος μπορεί να δει πληθώρα σημείων ενδιαφέροντος σε μικρές αποστάσεις”.

Εξήγησε ακόμα πως οι πολιτιστικοί περίπατοι της Λάρνακας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαδρομές στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στο Μεσαιωνικό Κάστρο, επισκέψεις στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, στο Μουσείο Πιερίδη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, στον αρχαιολογικό χώρο του Κιτίου, στο τέμενος Χαλάν Σουλτάν και στο παλιό υδραγωγείο των Καμάρων, διαμέσου της αλυκής και του πάρκου παρά το Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Για τους σκοπούς των πολιτιστικών περιπάτων έχουν εκδοθεί και σχετικοί χάρτες, οι οποίοι έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και τα ρωσικά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023