Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι συνέπειες του τρομοκρατικού χτυπήματος όπως παρουσιάστηκαν στον αγγλικό τουριστικό τύπο

Οι συνέπειες του τρομοκρατικού χτυπήματος όπως παρουσιάστηκαν στον αγγλικό τουριστικό τύπο

Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής στον τομέα του τουρισμού που προκλήθηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, αναφέρει εκτεταμένο άρθρο της τουριστικής εφημερίδας της Μεγάλης Βρετανίας […]

Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής στον τομέα του τουρισμού που προκλήθηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, αναφέρει εκτεταμένο άρθρο<...> της τουριστικής εφημερίδας της Μεγάλης Βρετανίας TTG. Ο φόβος της τρομοκρατίας μετά από το τελευταίο γεγονός, άλλαξε τα πάντα στον τουρισμό και όπως φαίνεται τίποτα δεν θα είναι ξανά πια το ίδιο.

Συγκεκριμένα, οι αεροπορικές εταιρίες αντιμετωπίζουν διπλό πρόβλημα. Εκτός από τις πολλαπλές ακυρώσεις και τις μειωμένες κρατήσεις, μιας που ο κόσμος φοβάται πλέον να ταξιδέψει λόγω των αεροπειρατειών, οι εταιρίες θα αντιμετωπίσουν και το μεγάλο κόστος από τα μέτρα που έχουν ήδη αρχίσει να παίρνονται για την μεγαλύτερη ασφάλεια των επιβατών και από την αυξημένη τιμή των καυσίμων.

Οι προβλέψεις της ΙΑΤΑ για τις επόμενες εβδομάδες αντιστοιχούν σε δέκα δισεκατομμύρια δολάρια ζημιά για την αεροπορική βιομηχανία. Επίσης, πολλές αεροπορικές εταιρίες δεν θα αντέξουν την κρίση και θα κλείσουν, με αποτέλεσμα χιλιάδες άτομα να χάσουν τις δουλειές τους. Μια από τις εταιρίες που κινδυνεύει πολύ από την κρίση, είναι η Airtours<.>, η οποία θα πρέπει να συγκεντρωθεί τώρα στις δραστηριότητες της μέσα στην Μεγάλη Βρετανία και να περιορίσει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ. Το 17% από τα έσοδα της προερχόντουσαν από την εταιρία της στις ΗΠΑ, την TSI.

Στον τομέα των κρουαζιέρων, μαζικές ακυρώσεις έχουν ήδη προβλεφθεί, κυρίως αμερικάνων που ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Οι κρουαζιέρες που θα σταματήσουν τελείως να έχουν ζήτηση, είναι στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι άγγλοι tour operators που εξειδικεύονται στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι έχουν αυτή την εποχή το ένα τρίτο των κρατήσεων σε σχέση με πέρσι. Τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους στις ΗΠΑ αναμένεται να αναβληθούν για τουλάχιστον 6 μήνες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024