Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ νέα στρατηγική της Τενερίφης για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού
Προορισμοί

Η νέα στρατηγική της Τενερίφης για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού

Η Τενερίφη υιοθετεί νέα στρατηγική κατά του υπερτουρισμού, προσελκύοντας επισκέπτες με υψηλές δαπάνες. Ο ρυθμός αύξησης των τουριστών από τις ΗΠΑ ξεπερνάει το 35%, με την προσέλκυση των ταξιδιωτών να αποτελεί προτεραιότητα.

Μια νέα στρατηγική με στόχο την προσέγγιση επισκεπτών με με υψηλές δαπάνες λανσάρει η Τενερίφη το μεγαλύτερο από τα Κανάρια νησιά για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού.

Αμερικανοί τουρίστες συρρέουν στο νησί σε αριθμούς ρεκόρ, με 5,6 εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται το ισπανικό νησί το 2023 ενώ περισσότεροι από 26.000 πήγαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2023.

Αυτό σηματοδοτεί σημαντική αύξηση της τάξεως του 35% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022 και αύξηση 51% το καλοκαίρι του 2022. Αυτά τα στοιχεία είναι υπερδιπλάσια από τον αριθμό των επισκεπτών στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Τενερίφη, ήδη γνωστή ως προορισμός πολυτελείας για τους Ευρωπαίους, προσελκύει πάνω από 5 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα, ξεπερνώντας τους επισκέπτες από την ηπειρωτική Ισπανία.

Συχνά αναφέρεται ως η «Χαβάη της Ευρώπης» λόγω της ζωντανής κουλτούρας και των πανέμορφων τοπίων του, το νησί έχει στραμμένο το βλέμμα της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής με τον Οργανισμό Τουρισμού της Τενερίφης να ξεκινά μια εκστρατεία το 2022 για να ενισχύσει την προβολή του εκεί.

Η Τενερίφη προωθεί εμπειρίες πολυτέλειας

Στο συνέδριο του Δεκεμβρίου 2023 της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων των Ηνωμένων Πολιτειών (USTOA), ο αντιπρόεδρος της Τενερίφης και Σύμβουλος Τουρισμού Lope Afonso μίλησε με πάθος για τη δέσμευση του νησιού στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας και της βελτίωσης των τουριστικών προσφορών ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις ποιοτικές εμπειρίες έναντι του τεράστιου αριθμού επισκεπτών.

Ο Alfonso τόνισε την ποικιλομορφία του νησιού πέρα από τις διάσημες παραλίες και τον ηλιόλουστο καιρό, με στόχο να επιδείξει την ελκυστικότητά του στους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Με έμφαση στην παροχή αξέχαστων εμπειριών και ευκαιριών για δαπάνες υψηλής ποιότητας, η Τενερίφη στοχεύει να καθιερωθεί ως προορισμός κορυφαίας επιλογής, υποσχόμενη αυξημένη κερδοφορία.

Σύμφωνα με αυτό το όραμα, η United Airlines επανέφερε εποχικές απευθείας πτήσεις προς την Τενερίφη από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου 2024. Αυτές οι πτήσεις εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2024 και στοχεύουν στη βελτίωση της συνδεσιμότητας και στην κάλυψη της αυξανόμενης αμερικανικής ταξιδιωτικής ζήτησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024