Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐα“Πράσινο φως” για την ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη-Βόρειες Σποράδες
Ακτοπλοϊα

“Πράσινο φως” για την ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη-Βόρειες Σποράδες

Σκιάθος

Το ΚΑΣ ενέκρινε την ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη-Βόρειες Σποράδες, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη. Προσπάθειες τα δρομολόγια να ξεκινήσουν πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Μετά από αγώνα των τοπικών δημάρχων των Βόρειων Σποράδων να προκυρηχθεί από την αρχή της τουριστικής περιόδου η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη Σποράδες επιτέλους το Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ΚΑΣ, έδωσε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα το “πράσινο φως”. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1 Μαΐου συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με Πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, όπου ένα εκ των θεμάτων ήταν και η διενέργεια διαγωνισμού για τη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες για την θερινή περίοδο 2023-2024. Το ΣΑΣ, γνωμοδότησε την προκήρυξη της επιδοτούμενης γραμμής Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος, με γνώμονα την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών και τη σύνδεση της Βορείου Ελλάδος με τις Βόρειες Σποράδες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης ανέφερε ότι “έκλεισε την Πρωτομαγιά με αίσιο τρόπο μια μεγάλη εκκρεμότητα, το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες. Από την πρώτη στιγμή, με επιστολές μου προς το αρμόδιο Υπουργείο είχα επισημάνει το γεγονός της καθυστέρησης στην οριστικοποίηση των αποφάσεων και την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη λειτουργία μιας γραμμής με σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Μετά το πράσινο φως που δόθηκε πρέπει να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες, ώστε τα δρομολόγια να ξεκινήσουν ακόμη και πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τη Θεσσαλονίκη αυτά που δικαιούται.”

Διαβάστε επίσηςΧρ. Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»

Το δρομολόγιο φέτος μπορεί να γίνει είτε με συμβατικό πλοίο είτε με ταχύπλοο το οποίο σαφώς έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αφού καλύπτει σε γρηγορότερο χρόνο της απόσταση και φέρνει τα πανέμορφα νησιά πιο κοντά στους Θεσσαλονικείς. Συγκεκριμένα, η εκτέλεση των δρομολογίων της επιδοτούμενης γραμμής Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες θα περιλαμβάνει πέντε δρομολόγια την εβδομάδα από 01/07/2024 έως 01/09/2024, για εννέα εβδομάδες, τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα από 02/09/2024 έως 08/09/2024, για μία εβδομάδα και τρία δρομολόγια την εβδομάδα από 09/09/2024 έως 15/09/2024, επίσης, για μία εβδομάδα.

Σημαντικό είναι η γραμμή να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο νωρίς στην αρχή του καλοκαιριού ώστε να αποτελεί μια επιλογή για διακοπές όλο την τουριστική περίοδο και όχι μόνο τους πολύ υψηλής κίνησης μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024